Care sunt avantajele unui implant dentar? | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 25 martie 2023
Home » Sănătate » Care sunt avantajele unui implant dentar?
Care sunt avantajele unui implant dentar?

Care sunt avantajele unui implant dentar?

(Articol publicitar)

Implantul dentar este o soluție de înlocuire a unui dinte natural, absent sau nerecuperabil, care oferă numeroase avantaje. Alegerea unui implant dentar și a coroanei dentare oferă numeroase beneficii pe care puțini le cunosc. Este vorba despre un procedeu clasic, unul care garantează în zilele noastre rezultate excelente, atât în ceea ce privește aspectul, cât și confortul.

Resimțindu-se și comportându-se ca și un dinte natural, implantul dentar constituie o intervenție frecventă și ușor de realizat, la fel ca și serviciile de ortodonție Cluj pentru a avea cel mai frumos zâmbet.

O soluție estetică 

Principalul avantaj al unui implant dentar este legat de recăpătarea funcției dintelui, fapt ce asigură masticație corectă și o digestie bună, dar are și beneficii importante din punct de vedere estetic. Este într-adevăr, cea mai bună modalitate de a obține rezultate excelente și a avea dinți cu aspect apropiat de al celor naturali. 

Un alt plus al implantului dentar este legat de faptul că există o varietate mare de tipuri de materiale excepționale, cu proprietăți biocompatibile. Și în ceea ce privește coroana, adică partea superioară a implantului, există diversitate, întrucât se pot selecta în funcție de nevoi, variante din ceramică, metal sau zirconiu. În cele din urmă, această tehnică nu necesită susținerea dinților adiacenți, așa cum este cazul unei punți tradiționale.

Contribuie la îmbunătățirea stimei de sine

Un implant dentar vizează redarea unui confort aproape identic cu cel oferit de un dinte natural. A avea un zâmbet sănătos este important în toate interacțiunile sociale și ajută la restabilirea încrederii în sine. 

Proteza fixă a unui implant dentar oferă un confort care nu poate fi comparat cu cel al purtării unei proteze mobile. Datorită faptului că este fixat ferm în osul maxilar, implantul va permite pacienților să râdă, să vorbească și să mănânce normal, fără griji. 

Un tratament permanent

Ultimul atu major al implantului este remarcabila sa durată de viață. Grație tehnicilor dezvoltate în domeniul implantologiei, perioada estimată de viață a acestuia este de aproximativ 30 de ani, putând chiar depăși acest interval cu ajutorul unei igiene dentare corespunzătoare. De asemenea, pentru a prelungi durata de viață a implantului se recomandă efectuarea unor vizite periodice la medicul stomatolog. 

Așadar, dacă ești în căutarea unei soluții eficiente pentru problema edentației, apelează cu încredere la un implant dentar. 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.