Campionatele Naţionale de înot se vor desfăşura la Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 26 septembrie 2023
Home » Sport » Campionatele Naţionale de înot se vor desfăşura la Miercurea Ciuc
Campionatele Naţionale de înot se vor desfăşura la Miercurea Ciuc

Campionatele Naţionale de înot se vor desfăşura la Miercurea Ciuc

Au rămas câteva zile până la startul Campionatelor Naţionale de înot – juniori, tineret şi seniori – cea mai importantă competiţie care va fi organizată la Miercurea Ciuc în acest an.

Norbert Trandafir, antrenorul CSM Miercurea Ciuc, spunea că în perioada 22-25 noiembrie vor fi aşteptaţi 300 de sportivi de la 54 de cluburi din ţară, aceştia urmând să concureze la toate probele de vârstă: juniori, tineret şi seniori.

Miercuri va avea loc un antrenament deschis pentru cei care vor concura, urmând ca a doua zi, pe 22 noiembrie, de la ora 10:00, să debuteze şi Campionatele Naţionale. În fiecare zi, dimineaţa va fi rezervată calificărilor, urmând ca seara, după ora 17:00, să înceapă şi finalele.

După 10 ani, Campionatele Naţionale ajung la Miercurea Ciuc

Întrebat ce înseamnă pentru oraş organizarea unui astfel de eveniment, Norbert Trandafir spunea că este „foarte important. Este cel mai mare concurs de înot din ţară pe care l-am adus după 10 ani la Miercurea Ciuc dintr-un oraş, Hunedoara, care are tradiţie şi am reuşit să furăm acest concurs de la ei pentru că avem un bazin mai bun, condiţii mult mai bune. A fost greu să-l aducem, dar am reuşit!”.

Acesta a mai ţinut să precizeze că, deşi a fost dorinţa şi proiectul său, aducerea şi organizarea concursului nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul primăriei şi a celor din cadrul Clubului Sportiv Municipal Miercurea Ciuc.

Participare ciucană la CN

Înainte de a vedea ce sportivi din Miercurea Ciuc vor participa săptămâna care vine la Campionatele Naţionale de înot, să mai precizăm faptul că intrarea în bazin, în tribune, se va face pe baza unui bilet care va costa 3 lei.

Cele 3 cluburi din Miercurea Ciuc vor fi reprezentate de 5 sportivi.

De la CSM Miercurea Ciuc va participa Balog Henrietta, la junioare. Probele la care va lua startul vor fi cele de spate (50, 100 şi 200 metri) şi craul (50, 100 şi 200 metri).

Clubul Swim to Perfection va fi reprezentat de junioara Jánossy Krisztina, ea urmând să participe la 3 probe: 50 şi 100 metri bras, respectiv 50 m liber.

Cei mai mulţi sportivi – 3 – îi va da ACS 4 Seasons. Este vorba de Kajcsa Réka – 50 m liber, 50 m fluture, 100 m mixt; Ravasz Ágnes – 50 m bras; Rakosi-Seiwarth László – 50 m liber, 50 m fluture, 50 m spate şi 100 m mixt.

Pentru toţi, cel mai important lucru este să realizeze baremul şi să-şi depăşească cei mai buni timpi ai lor. (Liviu Câmpean)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.