Campanie de informare cu privire la avantajele vaccinării împotriva COVID-19 | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 29 iunie 2022
Home » Societate » Campanie de informare cu privire la avantajele vaccinării împotriva COVID-19
Campanie de informare cu privire la avantajele vaccinării împotriva COVID-19

Campanie de informare cu privire la avantajele vaccinării împotriva COVID-19

  • Iniţiativa aparţine Consiliului Judeţean Harghita, care în perioada următoare va informa populaţia, prin intermediul afişelor, posturilor de radio, TV şi prin Facebook, despre modul în care pot accede la vaccin şi se pot imuniza

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a explicat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la centrul de vaccinare amenajat în fostul sediu al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, că informarea la nivel naţional a avut destule neajunsuri, în special din punct de vedere al edificării comunităţii maghiare. Lipsa de informare a dus la o oarecare reţinere din partea populaţiei, aspect sesizat prin numărul mic de solicitări din primele zile ale campaniei. Rolul acestei campanii de informare pe înţelesul locuitorilor judeţului este de a încuraja populaţia să se vaccineze. Şi nu în ultimul rând, sublinia Borboly, trebuie ţinut cont şi de faptul că numărul dozelor de vaccin se alocă în funcţie de numărul de solicitări.

„Noi am dori ca în Harghita populaţia să se vaccineze în număr cât mai mare şi de aceea vom demara această campanie de informare, atât în limba maghiară, cât şi în limba română. Pentru că s-a văzut şi anul trecut, comunicarea la nivel naţional a avut multe lipsuri, în special pentru comunitatea maghiară şi de aceea noi încercăm să informăm populaţia, folosind colaborarea cu mass-media din Harghita, vom lucra împreună cu primăriile şi vom încerca să susţinem medicii de familie. Am dori să se înscrie pentru această imunizare cât mai mulţi harghiteni”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Campania de informare a populaţiei organizată de Consiliul Judeţean Harghita va fi coordonată de un grup de lucru condus de vicepreşedintele CJ Harghita, Biró Barna Botond.

Potrivit acestuia, în judeţ au fost distribuite 2.000 de afişe, dintre care 1.700 în limba maghiară şi 300 în limba română, care vor ajunge „în fiecare localitate, în fiecare sat”, informarea urmând să se deruleze deopotrivă prin mass-media, dar şi în mediul online.

„Vaccinul este singura noastră şansă de a ne reîntoarce la viaţa normală, să fim alături de cei dragi, de familiile noastre, să putem redeschide şcolile, iar economia să funcţioneze la maxim. Şi nu în ultimul rând să putem primi turişti, pentru că lumea vine acolo unde se simte în siguranţă”, a precizat Biró Barna Botond.

De altfel, Consiliul Judeţean Harghita a dezvoltat în acest scop şi site-ul https://korona.hargitamegye.ro/ro/informare-coronavirus, unde locuitorii se pot informa cu privire la evoluţia epidemiei COVID-19 în judeţ, despre vaccin şi despre posibilităţile de vaccinare. Informaţii se pot obţine şi apelând numărul de telefon 0800/80.03.58.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.