Miercurea-Ciuc: Campanie a autorităţilor locale pentru impulsionarea locuitorilor oraşului să se autorecenzeze | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate »
Miercurea-Ciuc:
Campanie a autorităţilor locale pentru impulsionarea locuitorilor oraşului să se autorecenzeze
<h5><i>Miercurea-Ciuc: </i></h5>Campanie a autorităţilor locale pentru impulsionarea locuitorilor oraşului să se autorecenzeze

Miercurea-Ciuc:
Campanie a autorităţilor locale pentru impulsionarea locuitorilor oraşului să se autorecenzeze

Primăria Miercurea-Ciuc a lansat o campanie pentru a-i impulsiona pe locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ să se autorecenzeze într-un număr cât mai mare. Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că s-a considerat important ca, prin implicarea unor parteneri sociali, asociaţii, patronate, să fie iniţiate câteva programe pentru următoarele patru săptămâni, care să aducă mai aproape ideea utilităţii întocmirii documentelor privind recenzarea de către fiecare familie în parte.

Korodi Attila a precizat că s-a constatat faptul că locuitorii oraşului mai aşteaptă încă şi că nu percep deocamdată importanţa perioadei de autorecenzare, iar din acest motiv comunicarea publică va fi mai intensă şi s-a decis lansarea unor campanii care vor aduce, probabil, un aport semnificativ în ceea ce priveşte participarea cetăţenilor la această acţiune.

Acesta a menţionat că, astăzi, în parteneriat cu unele organizaţii cum ar fi Asociaţia Întreprinzătorilor din Ciuc, filiala Harghita a Patronatului Român şi Asociaţia Întreprinzătorilor din domeniul HoReCa din oraşul Miercurea-Ciuc, dar şi cu Camera de Comerţ şi Industrie va fi derulată o campanie prin care se doreşte ca firmele locale să fie implicate în fiecare zi de miercuri în ceea ce priveşte sprijinirea angajaţilor din companiile respective în completarea formularelor în perioada autorecenzării. Korodi Attila a afirmat că în cadrul Primăriei Miercurea-Ciuc va funcţiona astăzi un call-center, între orele 08:00-16:00, iar operatorii vor oferi informaţii reprezentanţilor întreprinderilor din localitate care se interesează în legătură cu procedurile de autorecenzare sau cu anumite elemente ale chestionarelor care nu sunt bine înţelese. Vor putea fi apelate următoarele numere de telefon: 0725/99.48.80, 0722/52.64.18 şi 0726/16.71.82.

Edilul a adăugat că este de dorit ca fiecare angajat din companiile respective să aibă notate date legate de codul numeric personal al membrilor familiei sale pentru ca procesul de autorecenzare să se poată derula în condiţii normale şi este important ca oamenii să fie ajutaţi cu mijloacele tehnice necesare şi să beneficieze de sprijin din partea unor persoane care cunosc procedurile şi ţin legătura şi cu echipa de la primărie.

„Ştim că nu toate companiile pot să organizeze exclusiv pentru ziua de miercuri sau exclusiv în perioada timpului de lucru, pentru că procesul de funcţionare a companiilor respective nu permite, dar orice participare proactivă la această campanie este binevenită şi reacţiile sunt pozitive”, a spus Korodi Attila.

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc a mai informat că s-au pus bazele şi unui alt parteneriat cu parohiile romano-catolice din zonele Jigodin, Şumuleu şi Topliţa Ciuc, în care vor fi mobilizaţi recenzori în zilele de sâmbătă şi duminică, astfel încât cei care merg în weekend la biserică să poată să aibă acces la puncte de recenzare între orele 09:00 şi 13:00 şi să primească ajutor pentru completarea formularelor. Potrivit afirmaţiilor sale, recensământul este important pentru comunitatea maghiară deoarece reţeaua şcolară sau sistemul instituţional depind foarte mult de câţi membri ai comunităţii îşi declară identitatea etnică şi religioasă, iar datele statistice vor fi relevante în momentul luării deciziilor la nivel local ori naţional.

Prima etapă a recensământului populaţiei şi locuinţelor, cea a autorecenzării online, se derulează în România în perioada 14 martie-15 mai, urmând ca între 16 mai şi 17 iulie să fie colectate date de către recenzori prin interviuri faţă-în-faţă de la cei care nu s-au autorecenzat. Conform datelor oficiale, în judeţul Harghita au fost completate până la finalul zilei de luni, 18 aprilie, 54.928 de chestionare, aproape 62 la sută dintre acestea fiind înregistrate din mediul rural.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.