Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cabinetul Cioloş a fost învestit cu o majoritate zdrobitoare | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Politic » Cabinetul Cioloş a fost învestit cu o majoritate zdrobitoare

Cabinetul Cioloş a fost învestit cu o majoritate zdrobitoare

Ieri a avut loc şedinţa plenului comun al Parlamentului dedicată validării Cabinetului propus de premierul desemnat. Prezentând programul de guvernare, Dacian Cioloş a spus: „Dorinţa mea şi a echipei mele este de a crea premisele unui nou proiect de dezvoltare accelerată a României, egal cu potenţialul uriaş al acestei ţări şi putem să facem acest lucru doar împreună, pentru că tot dumneavoastră, partidele politice, va trebui să fiţi cei care veţi continua să clădiţi o ţară care să dea speranţă românilor”.

În încheierea discursului său, premierul Cioloş a spus: „Există focare de instabilitate la graniţele noastre. Atentatele criminale din ultima perioadă sunt încă o dovadă a vulnerabilităţii în faţa terorismului şi a urii. Toate acestea sunt provocări majore pentru orice Guvern. Doresc să vă asigur pe dumneavoastră şi partenerii noştri externi că vom menţine fără echivoc reperele existente ale politicii externe: o Românie puternic ancorată în Uniunea Europeană, Parteneriatul strategic cu Statele Unite, angajamentele la NATO şi responsabilităţile care ne revin din participarea la aceste alianţe. Aş trage aici un semnal de alarmă în privinţa bugetului pe 2016 în care, pe lângă obiectivele enunţate, va trebui să acoperim financiar la nivelul aşteptat şi toate aceste angajamente ale ţării în plan european”.

În urma votului secret cu bile, Guvernul prezentat de Dacian Cioloş a fost învestit cu 389 de voturi pentru, 115 împotrivă şi 2 voturi nule. Pentru învestire au votat PSD, PNL, UDMR şi grupul parlamentar al minorităţilor; parlamentarii PND au lipsit, iar cei ai PMP au votat împotrivă; s-a opus, de asemenea, grupul ALDE, condus de Călin Popescu Tăriceanu, care susţinea în aserţiunea sa din plenul reunit că premierul Dacian Cioloş este „parte a unui plan elaborat în urmă cu un an şi care şi-a propus să înlăture, cu orice preţ, un Guvern ales democratic şi învestit prin respectarea tuturor procedurilor parlamentare”.

Ieri seară, la Palatul Cotroceni, noii miniştri au depus jurământul în faţa preşedintelui României.

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Great post man!

    Awesome stuff.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.