Bucureşti, Arcul de Triumf:Sărbătorirea Centenarului intrării Armatei Române în Budapesta şi al eliberării Ungariei de regimul bolşevic | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate »
Bucureşti, Arcul de Triumf:
Sărbătorirea Centenarului intrării Armatei Române în Budapesta şi al eliberării Ungariei de regimul bolşevic
<h5><i>Bucureşti, Arcul de Triumf:</i></h5>Sărbătorirea Centenarului intrării Armatei Române în Budapesta şi al eliberării Ungariei de regimul bolşevic

Bucureşti, Arcul de Triumf:
Sărbătorirea Centenarului intrării Armatei Române în Budapesta şi al eliberării Ungariei de regimul bolşevic

Asociaţia Calea Neamului organizează o serie de manifestări în cinstea Centenarului intrării Armatei Române în Budapesta şi al eliberării Ungariei de regimul bolşevic. Pe data de 4 august, de la ora 17:00, în Bucureşti, la Arcul de Triumf, cei prezenţi vor sărbători 100 de ani de anticomunism!

„Avem deosebita onoare ca Asociaţia Tradiţia Militară, decorată de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu Medalia Omagială Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri 1918-2018, să participe în mod activ la manifestările organizate de Calea Neamului cu prilejul împlinirii a 100 de ani de când Armata Română a oprit printr-o impresionantă victorie militară expansiunea comunismului în Europa Centrală.

Aceşti bravi români de la Tradiţia Militară au misiunea de a reconstitui paginile de istorie glorioasă ale oştirilor Armatei Române, aducând în faţa ochilor şi în inimile noastre jertfa de luptă a bunicilor şi străbunicilor noştri pentru ca Pământul hărăzit de Dumnezeu Neamului Românesc să fie păstrat aşa cum a fost dat.

Biserica, Armata si Poporul sunt chemate să apere Moştenirea Neamului. Istoria a fost scrisă cu sânge; noi, cei din generaţia acestor timpuri, avem datoria să nu o uităm, căci, uitând-o, uităm numele nostru de români. În 1919, pe lângă faptul că Armata Română a pus stavilă comunismului propagat de Uniunea Sovietică în centrul Europei, a reconfirmat şi Actul Marii Uniri de la 1918, nerecunoscut de regimurile care s-au instaurat pe teritoriul Ungariei după dispariţia Imperiului Austro-Ungar. În Transilvania, trupele maghiare bolşevice atacau în mod constant atât avanposturile Armatei Române, cât şi populaţia civilă. De aceea, Campania Militară din 1919 a avut această dublă necesitate, de a înfrânge comunismul şi de a reconsfinţi prin încă o faptă de arme Unirea proclamată în 1 Decembrie 1918.

4 august, ora 17:00, ne vedem cu toţii în Piaţa Charles de Gaulle pentru a porni în Marşul Românilor, Marşul Istoriei ce nu va fi uitată.

Doamne ajută!”.

Mihai Târnoveanu – Calea Neamului

Manifestarea, organizată de Asociaţia Calea Neamului, este aprobată de Primăria municipiului Bucureşti şi va avea loc duminică, 4 august 2019, după următorul program: la ora 17:00 se va efectua gruparea participanţilor în Piaţa Charles de Gaulle; se porneşte în marş pe Bulevardul Mareşal Constantin Prezan, cu ocuparea unei benzi de circulaţie rutieră spre Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf va avea loc un moment omagial, care va include şi Slujba Parastasului pentru Eroii Armatei Române, depuneri de coroane de flori, intonare de cântece patriotice ale Armatei Române, scurte alocuţiuni. Se va continua mai apoi marşul în mod simbolic către Piaţa Victoriei pe Bulevardul Kiseleff cu ocuparea unei benzi de circulaţie rutieră.

Manifestările vor avea un caracter solemn, păstrându-se pe tot parcursul marşului, cât şi a ceremoniilor de la Arcul de Triumf, o ordine desăvârşită. Majoritatea participanţilor va purta costume naţionale şi steaguri tricolore româneşti. Grupurile de copii care ne vor însoţi vor fi de asemenea în costume naţionale şi vor avea fotografii din Campania Militară din 1919.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.