Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Borboly Csaba, reconfirmat în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Teritoriale UDMR Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Politic » Borboly Csaba, reconfirmat în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Teritoriale UDMR Ciuc
Borboly Csaba, reconfirmat în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Teritoriale UDMR Ciuc

Borboly Csaba, reconfirmat în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Teritoriale UDMR Ciuc

 Obţinerea finanţării Universităţii „Sapientia” de către statul român reprezintă o „problemă cardinală” pentru UDMR în perioada următoare

Borboly Csaba a fost reales, vineri, în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Teritoriale UDMR Ciuc de către delegaţii la Adunarea Generală a acestei filiale. Borboly Csaba, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, a fost singurul candidat la această funcţie. În cadrul şedinţei Adunării Generale a UDMR Ciuc, ce a avut loc la sediul Consiliului Judeţean, din cei 106 delegaţi prezenţi (din totalul de 130), Borboly Csaba a obţinut 105 voturi favorabile şi doar unul împotrivă. Borboly Csaba deţine această funcţie din anul 2007. Înaintea şedinţei Organizaţiei UDMR Ciuc a avut loc un eveniment festiv dedicat împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Uniunii.

Cu această ocazie, în discursul său, Borboly Csaba a spus că „viaţa publică din România scârţâie, trosneşte în fondul ei” şi că în următoarea perioadă se aşteaptă anumite schimbări ce vor determina direcţia în viitoarele cicluri electorale, „pe care nu numai UDMR, dar şi UDMR Ciuc va trebui să meargă”. Acesta a afirmat că UDMR Ciuc a fost un bastion important al Uniunii, care a reuşit să păstreze încrederea şi sprijinul oamenilor din zonă.

Preşedintele UDMR Ciuc a afirmat că „bisericile tradiţionale trebuie să fie partenerii noştri cei mai importanţi”. „Cred că aliatul nostru cel mai important este biserica şi asta trebuie susţinut în continuare. (…) Din acest punct de vedere putem spune că în aceşti 25 de ani au fost rezultate deoarece ne-am putut baza unii pe alţii”.

Borboly Csaba e de părere că o importanţă deosebită trebuie acordată învăţământului, pentru că acesta „poate aduce o creştere în regiune”. În acest context afirmând că finanţarea Universităţii „Sapientia” de către statul român trebuie să fie o problemă cardinală pentru UDMR. „Din acest motiv, poate că UDMR, în perioada care urmează, trebuie să lupte pentru acest lucru, trebuie să găsească soluţii şi în această direcţie trebuie să decidem şi la Bucureşti dacă ne aliem cu cineva sau nu. (…) Universitatea Sapientia este în vecinătatea noastră. Cred că sprijinul de stat pentru Universitatea Sapientia ar trebui să fie o problemă cardinală”, a spus Borboly Csaba.

În cuvântul său, preşedintele UDMR Ciuc a afirmat că obiectivul Uniunii pentru alegerile parlamentare de anul viitor este de a obţine „cel puţin 500 de mii de voturi, pentru că asta dă o pondere maghiarimii, o pondere prin care nu va mai putea fi evitată în luarea deciziilor importante”.

 

 Kelemen Hunor, susţinut de UDMR Ciuc pentru un nou mandat în fruntea Uniunii Democratice a Maghiarilor din România

Tot în cadrul Adunării Generale a Organizaţiei Teritoriale UDMR Ciuc, delegaţii prezenţi la şedinţă au votat în unanimitate susţinerea candidaturii lui Kelemen Hunor la un nou mandat de preşedinte al Uniunii. Astfel, aceştia au votat o hotărâre prin care îşi afirmă susţinerea pentru ca d-l Kelemen Hunor să fie reales în fruntea UDMR. Congresul UDMR în care se va alege noul preşedinte al Uniunii va avea loc pe 12 aprilie, la Cluj-Napoca.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, după acest vot, că este foarte important pentru el să fie sprijinit de organizaţia din care face parte, mulţumindu-le delegaţilor.

În aceeaşi şedinţă, delegaţii Adunării Generale a UDMR Ciuc i-au ales şi pe cei 19 delegaţi ai organizaţiei care vor participa la Congresul Uniunii.

Totodată, s-au votat cei cinci membri ai organizaţiei care vor reprezenta zona Ciuc în Consiliul Reprezentanţilor Unionali ai UDMR.

La evenimentul de vineri au participat majoritatea liderilor Uniunii din judeţ, în frunte cu preşedintele UDMR, fostul lider al Uniunii, Markó Béla, parlamentari, primari etc. (Şt. Pătrîntaş)

(În următorul număr al ziarului vom reveni cu spicuiri din discursurile rostite la Miercurea-Ciuc în cadrul şedinţei festive ce a marcat împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea UDMR)

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Felicitări, domnule Borboly, pentru realegere! Sper să fiți, în continuare, un tânăr de perspectivă al maghiarimii din România, cu vederi progresiste și un bun cetățean român. Vă urez succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.