Borboly Csaba candidează pentru un nou mandat de preşedinte al Organizaţiei Teritoriale Ciuc a UDMR | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Politic » Borboly Csaba candidează pentru un nou mandat de preşedinte al Organizaţiei Teritoriale Ciuc a UDMR
Borboly Csaba candidează pentru un nou mandat de preşedinte al Organizaţiei Teritoriale Ciuc a UDMR

Borboly Csaba candidează pentru un nou mandat de preşedinte al Organizaţiei Teritoriale Ciuc a UDMR

  • Preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ciuc a UDMR: „Suntem echipa cu cele mai bune rezultate la alegeri; întotdeauna rezultatele cele mai bune au fost aici, la UDMR Teritorial Ciuc”

Borboly Csaba este membru ales al organizaţiei teritoriale Ciuc a UDMR din anul 1994. Între anii 2003 şi 2007 a fost preşedintele Delegaţiei Organizaţiei Teritoriale Ciuc şi începând din 2007 este preşedintele acesteia.

Ţinând cont de faptul că mandatul său se încheie la finalul lunii septembrie – începutul lunii octombrie, Consiliul Delegaţilor a decis, în şedinţa de vinerea trecută, să emită anunţul pentru „reînnoirea” conducerii Organizaţiei Teritoriale Ciuc, fiind adoptate calendarul şi metodologia alegerilor. Candidaturile pentru funcţia de preşedinte pot fi depuse până la data de 11 septembrie – ora 16:00, alegerile propriu-zise urmând să se desfăşoare în data de 14 septembrie, în cadrul Adunării Generale a Reprezentanţilor organizaţiilor locale ale UDMR-zona Ciuc.

Potrivit procedurii, pentru a se putea înscrie în cursa pentru preşedinţia Organizaţiei, Borboly Csaba trebuie să solicite susţinerea a cel puţin trei organizaţii locale UDMR din zona Ciuc.

„M-am consultat în primul rând cu familia, dar am discutat foarte mult în perioada verii şi în ultimele săptămâni cu primarii, cu acei oameni cu care am lucrat foarte mult în ultimii 15 ani aici, în UDMR Teritorial Ciuc, cât şi cu echipa cu care lucrez şi am luat o decizie: îmi depun candidatura pentru a continua în această Comisie, ca preşedinte al Organizaţiei UDMR Ciuc. Eu cred că suntem o echipă cu rezultate şi cele mai bune rezultate la ultimele alegeri, chiar dacă ne uităm la cele din 2015, din 2019 sau 2020 întotdeauna rezultatele cele mai bune au fost aici, la UDMR Teritorial Ciuc”, a declarat Borboly Csaba.

Având în vedere că în privinţa prezenţei electoratului maghiar la alegeri UDMR a obţinut cele mai bune rezultate în zona Ciuc, Borboly Csaba susţine că el şi echipa sa pot fi pilonul care va motiva electoratul să se prezinte la urne şi anul viitor, pentru a propulsa UDMR în Parlamentul European şi în Parlamentul României.

„Contează foarte mult să reuşim să motivăm şi participarea UDMR Teritorial Ciuc, să fie la fel ca la alegerile precedente. Şi eu pot fi, aşa cum am fost şi până acum, alături de colegii mei, pilonul care să ducă participarea mai sus. Aşadar, noi aici trebuie să avem un rezultat de aproape 80% (prezentă la urne – n.a.) în aceste zone, ca să reuşim să echilibrăm şi să ajungem, la final, să avem un rezultat de peste 5% (pragul electoral pentru partidele care vor să aibă reprezentare parlamentară – n.a.).

Pentru că s-a văzut că în acele judeţe unde maghiarimea nu este majoritară, participarea la vot la ultimele alegeri a fost una mai scăzută; de aceea noi trebuie să avem un rezultat excepţional, ca să reuşim să facem acest pas mare de a fi în Parlamentul European şi în Parlamentul României. Deci, este riscul acela, că dacă aici nu avem un rezultat excepţional, în judeţele unde maghiarimea nu este majoritară sau există într-un procentaj mai mic, acolo de obicei nu este prezenţă asemănătoare la vot şi, cumulat, s-ar putea să nu trecem de 5%. De aceea trebuie să lucrăm, ca să fie peste 5%”, a explicat Borboly Csaba.

Preşedintele în funcţie al Organizaţiei Teritoriale Ciuc a UDMR a mai spus că, până la ora susţinerii conferinţei de presă nu avea un contracandidat, dar că „mai este timp şi oricine se poate înscrie” în cursa pentru preşedinţia Organizaţiei.

Proiectul său de program se află acum în dezbatere, la nivelul organizaţiilor locale.

„Voi încerca să continui activitatea bazată pe susţinerea şi conlucrarea eficientă cu administraţia publică locală, dar şi cu conducerile deconcentratelor, să avem un parteneriat bun cu societatea civilă şi cu bisericile. (…) În privinţa dezvoltării economice, vom încerca să fim mai atractivi şi să luăm acele decizii politice care pot susţine investiţiile”, a concluzionat Borboly Csaba.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.