Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Borboly Csaba a fost ales preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate » Borboly Csaba a fost ales preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru
Borboly Csaba a fost ales preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru

Borboly Csaba a fost ales preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru

  • Preşedintele CJ Harghita: avem în faţă un an definitoriu din punctul de vedere al fondurilor UE

În cadrul şedinţei de constituire a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru (CDR Centru) din 9 decembrie, Borboly Csaba a fost ales preşedinte al acestui consiliu, prilej cu care acesta a menţionat: „În anul următor se conturează direcţiile de finanţare pentru următorii zece ani. Este o oportunitate unică şi trebuie să profităm de acest lucru pentru a atrage cât mai multe fonduri în vederea dezvoltării judeţului Harghita, un judeţ preponderent rural, care necesită foarte mulţi bani pentru a se dezvolta. Dacă ne uităm în draft-urile pe care se duc discuţiile la Bruxelles, oraşele mici, comunele, nu sunt prea mult în calcule, dar acum, când autoritatea de management este regiunea, vom lupta pentru a obţine finanţarea atât de necesară.”

Potrivit lui Borboly Csaba, în anul următor vor fi luate mai multe decizii care vor determina distribuţia resurselor pentru următorul ciclu de finanţare al UE. După cum a spus, mai multe amendamente au fost depuse anterior în acest sens în domeniul sănătăţii sau al educaţiei. Pe o platformă online dezvoltată de consiliul judeţean sunt prezentate mai multe idei de proiecte prin care reies necesităţile de dezvoltare: https://ideideproiecteue.judetulharghita.ro/.

Totodată, Borboly Csaba a ţinut să aducă în prim-plan şi oportunităţile pe care Fondul pentru o tranziţiei justă le aduce judeţului Harghita în demersurile de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, în vederea asigurării unui mediu sănătos şi durabil.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.