Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Borboly Csaba a câștigat, joi seara, cel de-al cincilea mandat consecutiv de președinte al Organizației Teritoriale Ciuc a UDMR | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Politic » Borboly Csaba a câștigat, joi seara, cel de-al cincilea mandat consecutiv de președinte al Organizației Teritoriale Ciuc a UDMR
Borboly Csaba a câștigat, joi seara, cel de-al cincilea mandat consecutiv de președinte al Organizației Teritoriale Ciuc a UDMR

Borboly Csaba a câștigat, joi seara, cel de-al cincilea mandat consecutiv de președinte al Organizației Teritoriale Ciuc a UDMR

  • Cursa pentru președinția organizației a fost foarte strânsă, doar patru voturi din cele valabil exprimate departajându-l de contracandidatul său, senatorul Tánczos Barna

Adunarea Generală a delegaților organizațiilor  locale ale UDMR a debutat cu premierea unor membri marcanți ai comunității maghiare.

Apoi, liderul UDMR Kelemen Hunor s-a adresat delegaților, însă nu a rămas până la anunțarea câștigătorului care avea să preia noul mandat în fruntea Organizației Teritoriale Ciuc a UDMR, refuzând să facă declarații la solicitarea reprezentanților mass-media.  

Din cei 130 de delegați ai organizațiilor locale, în cadrul Adunării Generale a Reprezentanţilor organizaţiilor UDMR – zona Ciuc au votat, la cabinele amenajate în acest scop, un număr de 128. În urma numărării voturilor s-a stabilit că 126 dintre acestea au fost valabil exprimate, iar două voturi au fost declarate nule.

Cursa pentru președinția Organizației Teritoriale Ciuc a UDMR s-a dovedit una foarte strânsă, Borboly Csaba adjudecându-și victoria și cel de-al cincilea mandat consecutiv de președinte al Organizației Teritoriale Ciuc a UDMR cu 65 de voturi pentru, devansându-și contracandidatul – pe senatorul Tánczos Barna – care a întrunit sufragiile a 61 dintre delegații care au votat, la o diferență de patru voturi dintre cele valabil exprimate de câștigător.

„Deci, cred că în continuare UDMR Teritorial Ciuc este și va fi cea mai puternică organizație UDMR din țară și consider că, chiar dacă au fost «eforturi» (…) de a fi schimbat de la conducerea acestei organizații, am reușit totuși să avem acel dialog cu delegaţii prin care mi-au încredințat încă un nou mandat. Asta nu înseamnă că totul este ok și totul este bine. Deci, o să am niște corecții, corecții în activitate. Asta vizează două lucruri: unu, cel în privința comunicării (…) și cealaltă corecție este legată de dialogul pe care îl voi avea cu decidenţii din UDMR”, a declarat președintele Borboly Csaba după anunțarea rezultatului alegerilor pentru „reînnoirea” conducerii Organizaţiei Teritoriale Ciuc a UDMR.

Președintele ales Borboly Csaba a avut un mesaj și pentru cei care nu l-au votat: „Deci, eu cred că am un program și îi aștept pe toți să lucrăm împreună”, a spus acesta.

La rândul său, senatorul Tánczos Barna și-a felicitat contracandidatul pentru victoria obținută, reamintind căurmează un an foarte greu, un an cu patru rânduri de alegeri, în care Organizația UDMR trebuie să își trimită reprezentanți la Bruxelles, în Parlamentul României și să câștige alegerile locale. 

„Am început discursul de astăzi cu un citat din președintele Barcelonei: «Nimic nu este mai important decât clubul». Clubul nostru cel mai de preț, să spun așa, este UDMR, este organizația care de peste trei decenii luptă pentru drepturile maghiarilor în România, o organizație în care au loc toți maghiarii și toți cei care cred în viitorul acestei minorități în România. Practic, suntem singura organizație care trebuie să ofere loc pentru toți: indiferent cum arată, în ce crede și cum se manifestă ca persoană. Scorul arată foarte clar că actualul președinte a pierdut susținerea organizațiilor locale. Scorul arată foarte clar că este nevoie de o schimbare. Acest rezultat strâns arată credința organizațiilor locale în nevoia schimbării și arată susținerea în mesajele pe care le-am avut, în urma celor patru mandate pe care le-a petrecut la șefia Organizației UDMR Ciuc domnul președinte. Mergem înainte în aceeași echipă, pentru că nu există pentru noi o altă opțiune. Singura opțiune pentru minoritatea maghiară din România este munca în această echipă, performanța în această echipă, munca pentru asigurarea drepturilor minorității maghiare din România. Îl felicit pe domnul președinte – cel mai important lucru într-o asemenea cursă este să acceptăm regulile și să recunoaștem rezultatul care se configurează în urma respectării regulilor. Urmează un an foarte greu pentru noi, un an cu patru alegeri, un an în care trebuie să trimitem reprezentanți la Bruxelles, trebuie să trimitem reprezentanți în Parlamentul României, trebuie să câștigăm alegerile locale și trebuie să asigurăm administrația care să dezvolte localitățile din Transilvania, din Secuime, trebuie să venim cu echipe de primari, de consilieri care să facă performanță la nivelul administrațiilor locale”, a concluzionat senatorul UDMR Tánczos Barna.

Borboly Csaba este membru ales al organizaţiei teritoriale Ciuc a UDMR din anul 1994. Între anii 2003 şi 2007 a fost preşedintele Delegaţiei Organizaţiei Teritoriale Ciuc şi începând din 2007 este preşedintele acesteia.

DANIELA MEZEY  

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.