Bolnavii de COVID-19 de la ATI vor putea fi vizitaţi de aparţinători | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 august 2022
Home » Sănătate » Bolnavii de COVID-19 de la ATI vor putea fi vizitaţi de aparţinători
Bolnavii de COVID-19 de la ATI vor putea fi vizitaţi de aparţinători

Bolnavii de COVID-19 de la ATI vor putea fi vizitaţi de aparţinători

  • Un singur membru al familiei poate intra la pacientul aflat în stare gravă, în baza unei solicitări prealabile şi cu acordul medicului curant, o singură dată şi pentru maximum 15 minute, cu respectarea măsurilor sanitare impuse

„Conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 487 din 09.04.2021, asigurăm şi în spitalul nostru posibilitatea de vizitare a pacienţilor cu formele severe ale bolii COVID-19”, anunţă conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc, prin intermediul unui comunicat remis presei. Vizitarea se poate face exclusiv în baza unei solicitări prealabile.

„În Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, aparţinătorii pacienţilor îngrijiţi în compartimentul ATI-COVID trebuie să contacteze medicul curant. El poate fi contactat la numărul de telefon al Secţiei ATI: 0372/66.11.58. În cazul în care medicul îşi dă acordul, stabilesc împreună o oră pentru efectuarea acestei vizite”, se arată în informarea difuzată prin intermediul mass-media.

Odată intrat în spital, aparţinătorul va completa pentru început o declaraţie pe propria răspundere, apoi trebuie să îmbrace echipamentul complet individual de protecţie pus la dispoziţie de unitatea medicală şi i se prezintă măsurile sanitare, pe care este obligat să le respecte. Apoi va fi însoţit în salonul pacientului. Nu este permisă introducerea nici unui obiect în zona în care sunt îngrijiţi bolnavii cu COVID-19. Iar la finalul vizitei va fi ajutat de către personalul spitalului să se dezechipeze.

„La pacient poate intra o singură persoană, o singură dată şi pentru maximum 15 minute. (…) Aparţinătorii pacienţilor care sunt îngrijiţi pe secţiile spitalului de la Şumuleu vor fi asistaţi pe parcursul vizitei de către unul dintre psihologii spitalului. Cei interesaţi se pot înscrie pentru vizită la numărul de telefon 0742/18.56.61, zilnic, între orele 08:00-15:00. Vizitele pe aceste secţii se vor desfăşura în fiecare zi, între orele 12:30-14:30. Vizitatorii trebuie să se echipeze aici şi vor fi asistaţi pe timpul vizitei”, se precizează în documentul citat.

Secţiile spitalului judeţean dedicate îngrijirii pacienţilor COVID-19 funcţionează în continuare la capacitatea maximă. Vineri dimineaţă erau ocupate 62 dintre cele 68 de paturi alocate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, alţi şase pacienţi necesitând terapie intensivă. „Pe compartimentul ATI-COVID avem 6 locuri”, se menţionează în comunicatul SJU.

Medicii spitalului judeţean care îngrijesc pacienţii COVID-19 apreciază că în jur de 70 la sută dintre cazurile internate prezintă forme grave ale bolii şi din ce în ce mai mulţi bolnavi au nevoie de îngrijiri în Terapie Intensivă.

Pe lângă recomandarea vaccinării şi a respectării măsurilor de prevenţie, medicii îi sfătuiesc pe cei care prezintă simptomele caracteristice infecţiei cu SARS-CoV-2, să apeleze la ajutorul specialiştilor cât mai repede, de îndată ce observă agravarea stării de sănătate. (Daniela M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.