Battle on Snow – 25-27 martie | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Sport » Battle on Snow – 25-27 martie
Battle on Snow – 25-27 martie

Battle on Snow – 25-27 martie

La sfârşitul acestei săptămâni, la Harghita-Mădăraş, va avea loc o nouă ediţie a tradiţionalului concurs de snowboard şi schi freestyle Battle on Snow.

Ediţia din acest an propune 6 categorii, inclusiv pentru amatori. Atât la schi, cât şi la snowboard vor fi probe de slopestyle, cross şi una specială pentru amatori.

De asemenea, participanţii vor fi împărţiţi pe categorii de vârstă: sub 14 ani, între 14 şi 18 ani, respectiv peste 18 ani.

Pentru riderii amatori, organizatorii propun pentru ediţia din acest an un format de concurs foarte popular la începutul anilor 2000 în evenimentele de freestyle pe snowboard şi schi. Este vorba de „Stick a Trick ” – un concurs de slopestyle în parcul mic, în care riderii amatori pe snowboard şi pe schi (care nu au participat la niciunul dintre concursurile de sâmbătă) se vor da împreună într-un jam session şi vor primi recompense în „bănuţi de aur”, la aprecierea riderilor Gergő Iszlay şi Danika Marcu. Ei vor fi anunţaţi în staţie de către MC-ul evenimentului după fiecare trick nou şi linie reuşită.

Aşadar, Stick a Trick va avea loc sâmbătă, 26 martie, începând cu ora 18:00, şi va dura până când va fi epuizat tot bugetul total de premiere în valoare de 2.500 lei.

Organizatorii spun că cei 2.500 de lei vor fi atribuiţi sub formă de vouchere şi se vor împărţi către toţi riderii care reuşesc să scoată trick-uri cât mai diferite din buzunar, valoarea lor fiind proporţională cu dificultatea lor şi cu energia riderilor de a se da cât mai mult şi mai bine, înainte ca să se termine bugetul.

Vor fi puşi la bătaie 250 de „bănuţi din aur”, fiecare valorând 10 lei. Bănuţii vor putea fi preschimbaţi la sfârşitul concursului de către fiecare rider care i-a câştigat, în vouchere cu valoarea lor totală.

În ceea ce priveşte programul competiţional, în prima zi, vineri, 25 martie, pe lângă antrenamente, va avea loc şi o sesiune de noapte de slopestyle, care va începe la ora 18:00.

Ziua de sâmbătă, 26 martie, este rezervată slopestyle-ului, atât la schi, cât şi la snowboard. Ziua va începe devreme cu antrenamentele, pentru ca de la ora 11:00 să înceapă calificările, iar de la ora 12:00 finalele – pentru copii şi fete, pe parcul mic.

Pe parcul mare, de la ora 13:00 vor începe calificările la categoria open, iar de la ora 14:30 sunt programate finalele.

Seara este rezervată, aşa cum spuneam, concursului Stick a Trick pentru amatori.

Duminică, 27 martie, este ziua cross-ului. Nu vor fi calificări, astfel că după sesiunea de antrenamente, programată pentru intervalul orar 09:00-11:00, vor începe direct finalele pentru toţi concurenţii (de la ora 11:30), acestea urmând să se încheie undeva spre ora 16:00.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.