Bărbat rătăcit pe munte – găsit de către jandarmi şi salvamontişti | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Societate » Bărbat rătăcit pe munte – găsit de către jandarmi şi salvamontişti
Bărbat rătăcit pe munte – găsit de către jandarmi şi salvamontişti

Bărbat rătăcit pe munte – găsit de către jandarmi şi salvamontişti

Jandarmii montani şi salvamontiştii au căutat un bărbat rătăcit o noapte întreagă prin pădurea din preajma comunei Mihăileni.

Duminică noaptea, în jurul orei 23:00, prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, jandarmii harghiteni au fost solicitaţi să acorde sprijin Serviciului Public Salvamont şi Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita în vederea căutării unui bărbat de 59 de ani, din comuna Frumoasa, care s-ar fi rătăcit în zona Vârfului Năşcălat, în apropierea comunei Mihăileni, după ce a plecat spre o stână cu un atelaj hipo tras de doi cai. În sprijinul celor 3 salvamontişti aflaţi pe teren au plecat 5 jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil. Datorită condiţiilor meteo nefavorabile şi a nopţii, căutările au fost întrerupte în jurul orei 04:30.

Acestea au fost reluate luni, la primele ore ale dimineţii, de către 5 jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Harghita-Băi şi 2 salvamontişti din cadrul Serviciului Public Salvamont şi Salvaspeo Harghita, iar în jurul orei 10:30 bărbatul în cauză a fost găsit la aproximativ 15 kilometri de drumul naţional 12A. După ce i s-a acordat primul-ajutor de către salvamontişti, a fost transportat cu ajutorul autospecialei aflate în dotarea postului de jandarmi până la nivelul comunei Lunca de Jos, de unde a fost preluat de către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Harghita şi dus pentru investigaţii suplimentare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc.

În jurul orei 12:00 au fost găsiţi şi caii, la faţa locului fiind solicitat şi sprijinul unui veterinar.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.