Bărbat găsit decedat în pădure, atacat de urs | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 26 iunie 2022
Home » Societate » Bărbat găsit decedat în pădure, atacat de urs
Bărbat găsit decedat în pădure, atacat de urs

Bărbat găsit decedat în pădure, atacat de urs

Un bărbat de 69 de ani, din comuna Suseni, a fost găsit decedat, sâmbătă seara,  într-o zonă  împădurită din apropierea localității sale de domiciliu.

„Din primele cercetări s-a stabilit că acesta ar fi plecat în cursul dimineții de acasă spunându-i soției că merge la piață în municipiul Gheorgheni. Având în vedere faptul că nu s-a întors la domiciliu până în jurul orei 16:00, soția împreună cu doi consăteni s-au deplasat la cabana pe care o deține și care este situată într-o zonă împădurită, iar pe traseu l-au găsit  decedat. Personalul medical care a intervenit la fața locului a stabilit că decesul ar fi putut surveni în urma leziunilor provocate de un animal sălbatic, cel mai  probabil urs”, a informat, în această dimineață, Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita.

Potrivit IPJ Harghita, bărbatul a fost găsit la aproximativ 150 de metri de cabana sa, iar soția și cei soi consăteni care o ajutau l-au transportat în acest imobil cu speranța de a-l salva.

Echipa medicală, polițiștii și salvamontiștii care au intervenit au găsit victima în cabană.

Salvamont Gheorgheni a anunțat pe pagina oficială de Facebook că sâmbătă seara a fost solicitat „să intervină pentru salvarea unei persoane în vârstă, care, conform primelor notificări, a fost atacată de un urs”.

„Echipa noastră, compusă din opt salvatori montani, a ajuns repede la fața locului în ciuda terenului accidentat și greu accesibil. Intervenția a fost foarte dificilă din cauza vremii nefavorabile. În urma căutărilor victima a fost găsită într-o casă de pădure, care nu a putut fi readusă la viață nici după mai multe încercări. Conform primelor investigații și pe baza gravității leziunilor suferite, decesul a intervenit cu mai mult timp înaintea sosirii la fața locului al echipei de salvatori. După sosirea echipei de criminalistică, trupul neînsuflețit al persoanei a fost coborât și predat autorităților”, a scris Salvamont Gheorgheni. (Șt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.