Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Bacteria Pseudomonas aeruginosa nu provine din Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Sănătate » Bacteria Pseudomonas aeruginosa nu provine din Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc
Bacteria <i>Pseudomonas aeruginosa</i> nu provine din Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc

Bacteria Pseudomonas aeruginosa nu provine din Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc

Până la finalizarea anchetei, când sala de operaţie a secţiei Oftalmologie va putea fi folosită în siguranţă, pacienţii care au nevoie de intervenţii chirurgicale oftalmologice vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a revenit cu noi informaţii din ancheta demarată la sfârşitul săptămânii trecute, când 14 pacienţi, care au suferit intervenii chirurgicale de cataractă senilă în zilele de 12 şi 13 ianuarie la secţia Oftalmologie a spitalului judeţean, au dezvoltat Endoftalmită, „o inflamaţie a cavităţilor globului ocular”, cauzată de obicei de o infecţie cu microorganisme.

Toţi pacienţii operaţi au fost rechemaţi pentru reoperare.

„Starea pacienţilor reoperaţi la secţia Oftalmologie s-a stabilizat, iar primele rezultate arată că bacteria Pseudomonas aeruginosa, care a produs infecţia, nu provine din mediu spitalicesc”, informează Biroul de presă al spitalului judeţean.

Potrivit comunicatului dat publicităţii luni, în 14, 15 şi 16 ianuarie au fost reoperaţi 13 din cei 14 pacienţi la care a apărut Endoftalmita în urma operaţiilor de cataractă senilă. Un pacient a refuzat reoperarea, el beneficiind de tratament medicamentos.

„Din cauza inflamaţiei active, vederea acestor pacienţi s-a deteriorat semnificativ şi au fost reoperaţi, pentru a opri această inflamaţie, infecţie. În momentul de faţă inflamaţia a scăzut la toţi, inclusiv la pacientul care a primit numai tratament medicamentos. Starea tuturor pacienţilor necesită tratament în continuare, ei vor rămâne internaţi în spital şi, dacă la vreunul dintre ei este nevoie, se va repeta intervenţia chirurgicală. Ceea ce s-a putut face din punct de vedere medical, s-a făcut, pacienţii fiind ţinuţi sub supraveghere în continuare. Dacă va fi necesar, se vor efectua şi alte intervenţii chirurgicale”, se precizează în comunicatul remis presei.

Analizele de laborator finalizate până acum indică prezenţa bacteriei Pseudomonas aeruginosa la un număr de cinci pacienţi.

Analizând rezultatele antibiogramelor finalizate la două dintre probe, specialiştii au arătat că bacteria este sensibilă la mai multe antibiotice, „deci nu vine din mediu de spital, tulpinile din mediul de spital fiind multirezistente”.

Ancheta internă demarată sâmbăta trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc continuă, în vederea stabilirii modului în care s-a produs infecţia.

„Azi s-au prelevat alte probe din soluţiile folosite în sala de operaţie. Rezultatele vor fi gata în următoarele 1-5 zile. Până în momentul în care putem folosi în siguranţă sala de operaţie a secţiei Oftalmologie, transferăm pacienţii care au nevoie de intervenţii chirurgicale oftalmologice la Spitalul Judeţean de Urgenţă dr. Fogolyán Kristóf din Sfântu Gheorghe. Vă vom ţine la curent cu rezultatele anchetei interne şi cu rezultatele de laborator în momentul în care vom avea informaţii relevante”, se menţionează în finalul comunicatului de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă harghitean.

D. MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.