Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Azi se schimbă situaţia | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Sănătate » Azi se schimbă situaţia
Azi se schimbă situaţia

Azi se schimbă situaţia

Potrivit domnului Duda Tihamér Attila, preşedintele director-general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Harghita, începând cu fiecare zi de vineri, situaţia cardurilor naţionale de sănătate aflate în evidenţa ei se modifică, numărul acestor documente diminuându-se treptat.

Şi pentru că toate au un capăt, am să vă spun că ieri, din cele 5.382 de carduri returnate Casei de către Poşta Română, 695 au fost ridicate de către cei cărora le erau adresate sau de către împuterniciţi ai lor şi 477 au fost ridicate de către 26 de medici de familie, altele, al căror număr încă nu-l cunosc, urmând a ajunge la destinatari prin colegi ai lor care şi-au anunţat deja disponibilitatea de a susţine un astfel de demers, scutindu-i pe asiguraţi de un drum făcut la Casă şi poate chiar de o cheltuială în plus.

Tot până ieri, la nivelul judeţului au fost activate 23.000 de carduri naţionale de sănătate, din cele peste 200.000 ajunse în Harghita. Şi chiar dacă numărul cardurilor activate pare mic faţă de numărul celor ce dau totalul, motive de nelinişte nu sunt şi nici nu trebuie să fie, cunoscut fiind faptul că activarea se poate face la orice alt furnizor de servicii medicale, cu excepţia farmaciilor, la care asiguratul ajunge pentru o problemă de sănătate. Important este totuşi ca situaţia să fie rezolvată, pentru că, începând cu 1 mai, după cum am mai spus, cardul naţional de sănătate capătă puteri depline… (Ştefana Drăghici)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.