Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Autorităţile române nu i-au permis lui Dabis Attila, însărcinatul Consiliului Naţional Secuiesc pentru relaţii externe, să intre în România | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » (Inter)Național » Autorităţile române nu i-au permis lui Dabis Attila, însărcinatul Consiliului Naţional Secuiesc pentru relaţii externe, să intre în România
Autorităţile române nu i-au permis lui Dabis Attila, însărcinatul Consiliului Naţional Secuiesc pentru relaţii externe, să intre în România

Autorităţile române nu i-au permis lui Dabis Attila, însărcinatul Consiliului Naţional Secuiesc pentru relaţii externe, să intre în România

Dabis Attila a fost oprit la graniţa dintre Ungaria şi România de Poliţia de Frontieră Română în timp ce se îndrepta spre Târgu Mureş, unde a avut loc sâmbătă comemorarea şi marşul organizat cu ocazia Zilei Libertăţii Secuilor. Interdicţia i-a fost adusă la cunoştinţă prin înmânarea unui proces-verbal în limba engleză, scrie agenţia MTI.

Dabis a confirmat informaţia agenţiei ungare de presă MTI. El a spus că vineri, în cursul după-amiezii, a încercat să intre în România pe la punctul de trecere de frontieră Ártánd-Borş.

Balázs Izsák, preşedintele CNS, a declarat că Dabis Attila, cetăţean maghiar, s-a alăturat CNS ca voluntar în 2011 şi a avut un rol important în crearea relaţiilor internaţionale ale consiliului şi că i-a ajutat pe liderii CNS în vizitele lor din Tirolul de Sud, Catalonia, Ţara Bascilor şi Scoţia.

Dabis Attila, coordonator internaţional al Institutului pentru Protecţia Drepturilor Minorităţilor din Budapesta, a participat în calitate de expert la pregătirea raportului din umbră elaborat de CNS, Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), Mişcarea Angajament Civic (CEMO) şi Grupul de Advocacy pentru Libertatea Identităţii (AGFI), adresat ONU despre respectarea angajamentelor făcute de România în privinţa drepturilor omului şi drepturilor minorităţilor. Tot în calitate de expert a participat la elaborarea raportului din umbră al CNS şi CNMT, prezentat Consiliului Europei cu privire la modul în care România şi-a respectat angajamentele din Convenţia-cadru privind minorităţile, scrie HotNews.

Evenimentul a fost comentat în stilul său bombastico-naţionalist de ministrul de Externe veşnic agitat al Ungariei, Péter Szijjártó.

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Foarte bine că i s-a interzis. Să li se interzică și altora care desfășoară acțiuni neconstituționale, împotriva României. Tara asta nu este sat fără câini! Să ia aminte și parlamentarii unguri.

  2. Unguri ar trebui sa stie ca aici in ROMANIA se poate trai bine dar sa nu umble cu prosti !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.