Autogara reabilitată din Miercurea-Ciuc ar putea funcţiona din primăvară | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Autogara reabilitată din Miercurea-Ciuc ar putea funcţiona din primăvară
Autogara reabilitată din Miercurea-Ciuc ar putea funcţiona din primăvară

Autogara reabilitată din Miercurea-Ciuc ar putea funcţiona din primăvară

Autogara din Miercurea-Ciuc, care a trecut printr-un lung şi complex proces de reabilitare, ar putea fi funcţională în primăvara acestui an, fiind încă necesară efectuarea unor finisaje şi corecţii de către firma care a efectuat lucrările pentru a se putea face recepţia finală.

„Lucrarea a fost finalizată. Comisia de recepţie a fost acolo la sfârşitul lunii decembrie să vadă dacă, conform proiectului şi în baza semnăturilor dirigintelui de şantier, toate au fost finalizate. Au fost găsite câteva elemente care trebuie corectate. Aşa este de obicei la fiecare lucrare. Acum executantul cunoaşte lista scurtă cu ce mai trebuie să corecteze şi cum vine cu lista scurtă finalizată se face recepţia finală. Este vorba despre finisaje, de exemplu câteva elemente de pavaj nu sunt corect puse, trebuie refăcută partea aceea, adică sunt lucrări care sunt punctuale, dar în ansamblu lucrarea este bine executată. După ce face recepţia finală, ceea ce implică o anumită birocraţie, compania publică Csiki Trans va fi mobilizată să preia imobilul şi să înceapă să ofere servicii de acolo”, a declarat publicaţiei noastre primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila. Acesta a precizat că prin autogară vor trece atât autobuzele pentru transportul local, cât şi cele pentru transportul interurban şi internaţional.

„Vor fi trei fluxuri pe toată staţia de autobuz. Este un flux care este pentru flota de autobuze ale companiei Csiki Trans, deci transport local. Este o parte care este special făcută pentru transportul interurban şi este încă o secţiune de peroane care este făcută pentru transportul internaţional. Diferenţa faţă de ceea ce a fost înainte este că acel spaţiu nu va fi utilizat pentru parcarea autobuzelor”, a mai spus Korodi Attila.

Până la deschiderea autogării din Miercurea-Ciuc, persoanele care călătoresc spre alte localităţi vor folosi staţia temporară amenajată în apropierea magazinului Dedeman.

Reprezentanţii Primăriei Miercurea-Ciuc şi cei ai firmei executante au semnat în luna mai a anului 2022 contractul pentru reabilitarea completă a autogării din localitate, valoarea iniţială a acestuia fiind de 9.607.304 de lei+TVA. Lucrările de reabilitare au fost derulate în cadrul unui proiect care face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă şi pentru care s-a atras finanţare prin Programul Operaţional Regional. (E. Groza)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.