Au revenit urșii în zonele locuite de oameni | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Societate » Au revenit urșii în zonele locuite de oameni
Au revenit urșii în zonele locuite de oameni

Au revenit urșii în zonele locuite de oameni

  • Pagube materiale în Bălan; oi sacrificate și miei dispăruți în Șimonești

Odată cu încălzirea vremii, urșii revin în localități în căutare de hrană. Într-o postare pe pagina de Facebook, președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, spunea că în cursul zilei de marți a fost înregistrat un atac al unui urs în comuna Șimonești. În urma acestuia, au trebuit sacrificate 6 oi, iar 6 miei au dispărut.

Tot marți, dar noaptea, aproape de ora 00:00, o femeie semnala prezența a trei urși pe strada 1 Decembrie 1918 din Bălan. Potrivit biroului de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Harghita, la fața locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie. Împreună cu reprezentanți ai asociației de vânători și primarul localității, au trecut la alungarea unui singur urs aflat în zona locuințelor. Pe timpul îndepărtării, animalul sălbatic a pătruns într-o casă locuită, dar al cărei proprietar nu se afla în imobil. Jandarmeria precizează că a fost necesară folosirea armei de către vânători, deoarece animalul a devenit agresiv, încercând să atace echipa de intervenție, ursul fiind astfel rănit.

În cele din urmă, ursul a fost alungat în pădurea din apropiere, pe timpul intervenției fiind înregistrate doar pagube.

Conform sursei citate, la fața locului a fost prezent tot timpul și un echipaj SMURD.

După ce azi-noapte jandarmii au mai rămas pentru o perioadă în zonă pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent, în această dimineață o echipă a pornit în căutarea animalului rănit.

De la începutul anului, la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au fost înregistrate 15 apeluri făcute prin 112 prin care era semnalată prezența ursului în apropierea zonelor locuite. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.