În spiritul promovării sustenabilităţiiAu început înscrierile pentru participarea la o inedită competiţie cu maşini electrice care va avea loc, luna viitoare, în Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Sport »
În spiritul promovării sustenabilităţii
Au început înscrierile pentru participarea la o inedită competiţie cu maşini electrice care va avea loc, luna viitoare, în Miercurea-Ciuc
<h5><i>În spiritul promovării sustenabilităţii</i></h5>Au început înscrierile pentru participarea la o inedită competiţie cu maşini electrice care va avea loc, luna viitoare, în Miercurea-Ciuc

În spiritul promovării sustenabilităţii
Au început înscrierile pentru participarea la o inedită competiţie cu maşini electrice care va avea loc, luna viitoare, în Miercurea-Ciuc

Proprietarii de maşini electrice sunt aşteptaţi la o inedită competiţie care va fi organizată pentru prima oară în Miercurea-Ciuc, luna viitoare, de Clubul Tesla Happy Owners Romania (THOR), cu scopul promovării transportului electric şi sustenabilităţii. Reprezentatul Clubului THOR, Bogdan Tinca, a declarat publicaţiei noastre că această asociaţie a luat fiinţă la iniţiativa a 17 proprietari de vehicule Tesla din România şi reuneşte astăzi sub umbrela sa un număr mare de posesori şi fani ai unor astfel de autovehicule electrice, formând o comunitate cu peste 1.500 de membri.

„Scopul asociaţiei noastre este de a promova soluţiile sustenabile de mobilitate, reducerea emisiilor de carbon şi soluţiile ecologice de producere a energiei. Ne implicăm împreună în promovarea electromobilităţii şi energiilor regenerabile, fiind susţinători ai conceptului de mobilitate electrică şi ai misiunii Tesla de a accelera tranziţia lumii către energie durabilă”, a afirmat Bogdan Tinca.

Acesta a precizat că, în 2022, asociaţia pe care o reprezintă a iniţiat în ţară şi în străinătate peste 15 întâlniri de conştientizare a impactului ecologic al noxelor produse de maşini şi a promovat soluţii alternative de mobilitate şi de producere a energiei electrice, iar anul acesta şi-a propus să organizeze turneul THOR Eco Challenge, care să cuprindă 6 etape în 6 oraşe şi să ţină „comunitatea electrificată” toată vara. Astfel, după competiţiile derulate în Iaşi, Ciugud, Călăraşi şi Braşov, urmează una în Sibiu în perioada 12-13 august, în cadrul celebrului raliu Transilvania Clasic, iar apoi, în 19 august, va avea loc etapa finală în Miercurea-Ciuc.

Bogdan Tinca a menţionat că THOR Eco Challenge este, de fapt, un raliu de regularitate în care concurenţii se deplasează pe un traseu prestabilit (urban/extraurban) timp de 8 ore, respectând în totalitate regulile de circulaţie ca participanţi la trafic, scopul fiind să conducă cât mai economic şi să parcurgă cât mai mulţi kilometri.

„În etapa finală din Miercurea-Ciuc ne-am aliat cu centrul comercial NEST pentru a organiza un eveniment special, unde vom avea invitaţi producători de maşini electrice, care vor oferi test drive-uri pentru curioşi. Comunitatea noastră îşi va pune la dispoziţie propriile maşini pentru ride share, astfel încât fiecare să poată simţi şi înţelege pe propria piele ce înseamnă o maşină electrică. Nucleul evenimentului va fi în parcarea interioară de la NEST, cu poarta de start lângă KFC. De asemenea, ne vor fi alături membrii clubului Lions, care vor organiza un atelier de sustenabilitate, unde vom conduce o serie de activităţi de upcycling (reciclare creativă – n.r.). Scopul acestui atelier este să folosim piese electronice nefuncţionale pentru a crea obiecte de artă şi pentru a ilustra conceptul de reutilizare şi reciclare. Suntem convinşi că aceste activităţi nu doar că vor contribui la conştientizarea importanţei upcycling, dar vor aduce şi o notă de unicitate şi inovaţie evenimentului nostru. Totodată, în ziua evenimentului vom amenaja un spaţiu pentru colectarea deşeurilor electronice, pentru a promova reciclarea”, a spus Bogdan Tinca.

Posesorii de maşini electrice se pot înregistra până în data de 7 august pentru a participa la etapa finală din Miercurea-Ciuc a competiţiei, perioada înscrierilor debutând în data de 24 iulie. Este nevoie şi de un copilot, iar valoarea taxei de participare depinde de rapiditatea în care se fac înscrierile. Astfel, primii cinci participanţi înscrişi trebuie să achite doar 400 de lei, de la al şaselea până la al zecelea taxa creşte la 500 de lei, iar cei care nu au reuşit să se înregistreze printre primii zece vor plăti 600 de lei. Informaţii detaliate pot fi obţinute şi prin accesarea paginii de Facebook a clubului THOR, unde este disponibil şi link-ul pentru înregistrarea participanţilor.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.