Au fost reluate „în forţă” lucrările la pasajul peste calea ferată din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Societate » Au fost reluate „în forţă” lucrările la pasajul peste calea ferată din Miercurea-Ciuc
Au fost reluate „în forţă” lucrările la pasajul peste calea ferată din Miercurea-Ciuc

Au fost reluate „în forţă” lucrările la pasajul peste calea ferată din Miercurea-Ciuc

Lucrările la pasajul peste calea ferată de la marginea municipiului Miercurea-Ciuc au fost reluate recent, după o scurtă perioadă de pauză determinată de condiţiile meteorologice specifice iernii, autorităţile locale estimând că acestea vor fi finalizate până în luna octombrie a acestui an. Viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Bors Béla, a declarat publicaţiei noastre că executantul lucrărilor le-a reluat „în forţă”, iar în urmă cu câteva zile au ajuns în zona pasajului aflat în reabilitare primele 10 grinzi, cu o lungime de 24 de metri şi cu o greutate de 25 de tone, care au fost ridicate în locul destinat lor în câteva ore.

„Cred că iar am intrat cu lucrarea această în istoria municipiul Miercurea-Ciuc, fiindcă tot oraşul era în extaz să vadă cum să fie puse la loc aceste grinzi, ceea ce ne bucură. Executantul a dat dovadă de profesionism încă o dată şi suntem convinşi că, dacă nu se întâmplă vreo catastrofă, putem termina lucrările până în octombrie anul curent. Următoarele 10 grinzi vor veni peste maximum trei săptămâni şi tot cam aşa, într-o zi, se vor pune la locul lor. Ultimele grinzi ar trebui să ajungă în Miercurea-Ciuc maximum în luna iulie, eventual la începutul lunii august”, a afirmat Bors Béla. Acesta a precizat că în total trebuie montate 70 de grinzi identice, cu o lungime de câte 24 metri şi cu o greutate de 25 de tone, iar între pilonii 4 şi 5, peste calea ferată, vor fi 10 grinzi mai lungi, de 30 de metri şi care au o greutate de peste 30 tone. Viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc a menţionat că este de aşteptat să fie introduse din nou restricţii de circulaţie în funcţie de evoluţia lucrărilor.

„Dat fiind faptul că acum am început la rampă, nu era necesară restricţionarea circulaţiei. A fost doar pentru o jumătate de oră, cu semafor. Data viitoare când deja o să ne apropiem de drumul de sub pasaj, în ziua respectivă vor fi bineînţeles restricţii, iar când vom ajunge peste calea ferată o să avem iar restricţii sau atunci când ajungem pe partea cealaltă, pe strada Braşovului, dar o să anunţăm din timp cetăţenii şi o să facem în aşa fel încât aceste restricţii să fie cât mai scurte posibil”, a mai spus Bors Béla.

Lucrările la pasajul peste calea ferată din Miercurea-Ciuc au fost începute în luna aprilie a anului trecut, după ce în decembrie 2021 fusese semnat contractul de construcţie cu compania Strabag. Pasajul a fost construit în 1974, fiind efectuate renovări în anii 1994 şi 2006.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.