Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Au fost reabilitate termic încă trei blocuri din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Au fost reabilitate termic încă trei blocuri din Miercurea Ciuc
Au fost reabilitate termic încă trei blocuri din Miercurea Ciuc

Au fost reabilitate termic încă trei blocuri din Miercurea Ciuc

  • În prezent se lucrează la alte 17 blocuri, iar pentru încă 29 urmează să se semneze contractele de finanţare
  • Din 2007 şi până prezent, în Miercurea Ciuc au fost reabilitate peste 100 de blocuri

În această săptămână s-a făcut recepţia lucrărilor de reabilitare termică pentru trei blocuri de locuit din Miercurea Ciuc, situate pe strada Iancu de Hunedoara şi Culmei, evenimentul fiind marcat de municipalitate printr-o conferinţă de presă la care au fost prezenţi şi reprezentanţii locatarilor, ai constructorului şi al municipalităţii.

Este vorba de blocurile cu nr. 33 şi 35 de pe str. Iancu de Hunedoara, respectiv 13 de pe str. Culmei, care trebuiau să fie finalizate în toamna anului trecut. Investiţia totală pentru cele trei imobile s-a ridicat la peste 3 milioane de lei, din care partea locatarilor a fost de 25%, iar cea a municipalităţii variind între 18,41% şi 19,11%, în funcţie de bloc.

Referindu-se la reabilitarea termică a blocurilor de locuit din Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, primarul în exerciţiu, amintea faptul că primul imobil început a fost cel de pe Cântarului 2A, în 2007. Iar de atunci s-a reuşit să se finalizeze sau sunt pe cale de a se finaliza „cu mult peste 100 de blocuri”.

Edilul mai spunea că, pe lângă aceste trei blocuri pentru care s-a făcut recepţia lucrărilor, mai sunt alte 10 blocuri, cu una până la trei scări, la care se vor finaliza lucrările. De asemenea, mai este în lucru reabilitarea a şapte blocuri, dintre care se speră ca în cazul a cinci imobile lucrările să se finalizeze în acest an.

Ráduly Róbert a mai spus că municipalitatea e pe cale să semneze contracte de finanţare europeană pentru 29 de blocuri. „Deci am mai pregătit un pachet serios. În următorii ani – 2021-2023 – mai e mult de lucru în ceea ce priveşte reabilitarea termică a blocurilor de locuit multi-etajate”, afirma actualul edil.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.