Au fost aprobate noile tarife pentru serviciile de transport în comun | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 septembrie 2023
Home » Societate » Au fost aprobate noile tarife pentru serviciile de transport în comun
Au fost aprobate noile tarife pentru serviciile de transport în comun

Au fost aprobate noile tarife pentru serviciile de transport în comun

Şedinţa ordinară a Consiliului local municipal Miercurea-Ciuc

50 la sută reducere pentru donatorii de sânge

În şedinţa ordinară a Consiliului local municipal Miercurea-Ciuc, ce a avut loc vineri, 30 iunie 2017, printre altele, s-a aprobat modificarea tarifelor pentru serviciile de transport public local de călători prin curse regulate la nivelul municipiului.

În baza dispoziţiilor incidente în materie ale Legii 92/2007, cu modificările şi completările ulterioare, ţinând cont de memoriul justificativ pentru modificarea tarifelor şi a documentaţiei veniturilor preconizate după majorarea tarifelor înregistrate sub numărul 91/2017, depus de operatorul de transport SC Csiki Trans SRL şi a avizului favorabil dat de Adunarea generală a SC Csiki Trans SRL, este oportună aprobarea tarifelor de călătorie prin curse regulate efectuate cu autobuze.

Noile tarife, conform anexei la hotărârea Consiliului local sunt: tarif bilet dus-întors cumpărat anticipat = 5 lei/bucată; tarif pentru 10 bilete a 5 lei/bucată cumpărate la conducătorul auto costă 50 de lei/pachet: tarif bilet pentru o singură călătorie cumpărat la bucată la conducătorul auto este 4 lei/bucată. Tariful pentru Băile Harghita: tarif pentru un bilet este 7 lei; tarif bilet dus-întors = 12 lei.

În ceea ce priveşte abonamentele: un abonament nominalizat lunar = 80 lei; abonament nominalizat pentru 15 zile = 50 lei; abonament săptămânal = 30 lei; abonament nenominalizat = 130 lei; abonament pentru elevi cls. I-XII şi studenţi curs de zi = 40 lei; abonament pentru pensionari în vârstă de peste 70 de ani cu pensie sub 650 lei = 15 lei; abonament pensionari în vârstă de peste 70 de ani cu pensie cuprinsă între 650-1.300 lei = 30 lei; legitimaţie de călător cu fotografie = 5 lei; bilet suprataxă pentru călătorii clandestini – se validează de controlor, în loc de proces-verbal de contravenţie = 50 de lei. Abonamentele pentru Băile Harghita: abonament nominalizat lunar, pentru 15 zile şi săptămânal tariful este (în aceeaşi ordine) 160 lei, 80 lei, 45 lei; abonament pentru elevi cls. I-XII şi studenţi curs de zi = 80 lei; legitimaţie de călătorie cu fotografie = 5 lei; bilet suprataxă = 50 lei.

În cadrul dezbaterilor din plenul şedinţei pe marginea acestui subiect la propunerea consilierului UDMR Bors Béla, şi nu numai, s-a aprobat o reducere cu 50 la sută a abonamentelor pentru persoanele care donează sânge. Aceeaşi reducere s-a aprobat, după păreri exprimate pro şi contra, şi la abonamentele pentru elevi.

Amenajarea drumului de ocolire a municipiului, tronson nord-est, 3.050 m lungime

În legătură cu această hotărâre, de fapt, consiliul a aprobat o modificare şi completare a Hotărârii 65/2011 privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru investiţia drum de ocolire. Modificările constau în includerea în proiect a unui sistem de iluminare a intersecţiei giratorii deoarece în perioada proiectării DN 12 nu a fost inclus spre avizare şi sistemul de iluminare. O altă modificare se referă la reabilitarea unui podeţ de pe pârâul Pustnic, podeţ care nu asigură gabaritul de trecere a autovehiculelor pe traseul DN 12 şi în locul acestuia se va realiza un podeţ integral prefabricat având deschiderea de 5 m şi lungimea de 11,8 m, conform avizului Administraţiei Bazinale de Apă Olt. Şi suma estimată prin Hotărârea 65/2011 se va majora cu 350.505 lei, fără TVA.

Programul şi bugetul Zilelor municipiului Miercurea-Ciuc 2017

Deşi evenimentul va avea loc în perioada 4-7 august, consiliul local a aprobat în această şedinţă proiectul programului Zilelor municipiului, precum şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru această manifestare culturală de interes public. Asupra programului propriu-zis al Zilelor municipiului Miercurea-Ciuc 2017 vom reveni la o dată mai apropiată începerii serbării, în acest context notăm doar faptul că au fost trimise invitaţii pentru a participa la eveniment unui număr de 7 oraşe înfrăţite din Ungaria, Slovacia, Serbia şi Republica Moldova, în total 28 de persoane, iar pe lista artiştilor care vor presta servicii cu această ocazie figurează 60 de persoane şi, una peste alta, cheltuielile evenimentului sunt estimate a fi în limita sumei de 481.500 lei.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.