Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Atentat dejucat în Covasna | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Atentat dejucat în Covasna
Atentat dejucat în Covasna

Atentat dejucat în Covasna

Procurorii DIICOT au reţinut ieri o persoană suspectată că intenţiona să detoneze o bombă artizanală în timpul paradei organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României în Târgu-Secuiesc.
Suspectul este membru al structurii naţionalist-extremiste maghiare Mişcarea de Tineret 64 de Comitate, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naţionalist-extremistă „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM Ungaria le promovează în Transilvania în scopul realizării, inclusiv prin acte de violenţă îndreptate împotriva cetăţenilor români şi a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităţilor române în actul de exercitare a puterii de stat în zona aşa-zisului „Ţinut Secuiesc”, ca etapă a procesului ce vizează refacerea „Ungariei Mari”, inculpatul Beke István Attila, membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, şi-a asumat şi ulterior a procurat mijloacele şi instrumentele necesare confecţionării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenţiona să-l detoneze în public, pe raza localităţii Târgu-Secuiesc, pe parcursul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie”, se arată în comunicatul DIICOT.
Oamenii legii susţin că „materialele şi dispozitivele ridicate la percheziţiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora”.
Procurorii DIICOT au acţionat împreună cu poliţiştii de la Crimă Organizată, cu sprijinul SRI, DIPI, IPJ Covasna şi Jandarmeria Braşov. Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Pentru Sztojka Margit: Trebuia lăsat acel individ să producă explozia în public?! Dacă individul era etnic român, tot așa iresponsabil ați fi comentat? Nu vă jucați cu cuvintele, căci și ele pot să ucidă! Iar în ce privește Declarația de la Alba Iulia, maghiarii de ce nu au semnat-o și recunoscut-o, așa cum au procedat toate minoritățile naționale? Acolo nu scrie despre autonomie teritorială, iar drepturile promise au fost respectate. Arătați-mi o altă minoritate națională care se autovictimizează și se plânge toată ziua ca o babă. Puteți învăța, vorbi, cânta, scrie, mânca și juca în limba maghiară? Sunt reprezentate toate minoritățile naționale în Parlament? Sunt minoritari și în Guvern? Dvs. puteți scrie pe net în l.maghiară? Ce ar mai trebui făcut ca să fie mulțumiți cei ca BIA? Și ca dvs.?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.