Atac dur la adresa României! | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Opinii » Atac dur la adresa României!
Atac dur la adresa României!

Atac dur la adresa României!

Pigmeii, „slabii”, cum Eminescu îi numea, din grota vremii urlă şi ne ameninţă din nou! Ziarul de limbă maghiară „Székely Idő”, care circulă prin judeţele din Transilvania, folosindu-se, din plin, de blândeţea legilor româneşti, permisive, privind libertatea de exprimare, în numărul din 9 ianuarie 2016, publica apelul de recrutare din partea (vedeţi şi citiţi bine!) „Ministerului de Interne” al „Guvernului Republicii Secuieşti”!

Semnat de insul numit Incze Gyula, „ministrul Apărării” în Guvernul Secuiesc emigrant, apelul îi îndeamnă pe secui să se înscrie în „Armata Naţională Secuiască”. Iată traducerea apelului: „Bravi secui! Din cauza faptului că, în ultimii ani, România a urgentat şi a făcut mai agresivă strategia naţională de asimilare împotriva locuitorilor maghiari indigeni, iar în momentul de faţă îi persecută, prin pretexte ridicole, pe patrioţii secui care luptă, deocamdată, prin instrumente legale, pentru autodeterminarea Pământului Secuiesc, din cauza faptului că nimeni din partea Guvernului Ungariei nu are curajul să se ocupe de cauza autodeterminării poporului secuiesc şi maghiar, văzând aceste lucruri, statul terorist român, colonizator, recurge la instrumente mârşave şi ilegitime. Noi, membrii Guvernului Secuiesc emigrant, înfiinţat în luna noiembrie a anului 2015, am hotărât să înfiinţăm Armata Naţională Secuiască, al cărei scop primordial este eliberarea Pământului Secuiesc, aflat sub ocupaţie română provizorie, iar, în baza autodeterminării secuieşti, şi apărarea Statului Secuiesc independent, ca viitoare provincie a Sfintei Coroane Maghiare. Divizia Secuiască, cea care a înfruntat, în anii 1918-1919, zeci de supravieţuitori români, a apărat Patria Maghiară în faţa prădătorilor români, nemernici! Niciodată nu a pierdut o luptă! Bărbaţi secui! Trăim vremuri istorice! Poporul laş nu are patrie! Înscrieţi-vă în Armata Naţională Secuiască! Organizarea şi perfecţionarea armatei se petrec pe teritoriul actual al Ungariei ciuntite”.

Într-un alt apel, de la Nyiregyháza, adresat, la 1 ianuarie 2016, Guvernului Ungariei, „preşedintele” şi „premierul” însărcinat al Republicii Pământului Secuiesc, Kovács Zoltán, vorbind în numele Guvernului Secuiesc emigrant, reluând o parte din celălalt apel, al lui Incze Gyula, „ministrul Apărării”, spunea: „Facem apel, ferm, la Guvernul Ungariei să-şi îndeplinească obligaţiile de putere protectoare, incluse în Constituţie, şi să îi apere pe confraţii maghiari care trăiesc în partea transilvană de ţară, aflată provizoriu sub ocupaţie română, să renunţe, de-ndată, la tratatul de bază ungaro-român, semnat de criminalul în masă Horn Gyula – să someze România într-o notă fermă cu privire la încetarea, imediată, a tratamentului duşmănos, umilitor şi privativ de drepturi, aplicat locuitorilor maghiari care locuiesc pe teritoriul transilvan, să someze România ca, în decurs de două săptămâni, să înceapă negocieri strategice, la nivel de stat, cu Ungaria, în vederea examinării tratatului de pace de la Paris, din anul 1947. Trăim vremuri istorice! Concetăţenii noştri secui aşteaptă, cu un nod în gât, adoptarea unei poziţii, de către Ungaria, Patria-Mamă, ale cărei graniţe au fost apărate timp de o mie de ani. Soluţionarea acestei situaţii ameninţătoare, din punct de vedere al strategiei naţionale, nu poate fi amânată”.

Acestea sunt apelurile pline de venin, de ură viscerală, de răzbunări şi refulări, de minciună, de invective şi incitare la încălcarea ordinii de stat. Aşadar, după capul acestor pigmei căcăcioşi, ameninţători nevoie-mare, România este „statul terorist colonizator” care „recurge la instrumente mârşave şi ilegitime”. Adică România, în repetate rânduri dată, de Uniunea Europeană, ca „model de rezolvare a problemelor minorităţilor naţionale”. România în care minoritatea maghiară şi secuiască mereu dorindu-se mai egală decât alţii şi-a primit toate drepturile posibile într-un stat democratic, tolerant şi primitor. În Guvernul României au fost doi vicepremieri (Markó Béla şi Kelemen Hunor), vreo cinci miniştri, în Parlament sunt senatori şi deputaţi, prin guverne, din 1990 încoace, maghiarii au obţinut posturi de secretari de stat, de directori în funcţii importante, au avut prefecţi şi subprefecţi prin judeţe! Aşa că-i bine să fii „cetăţean de rangul doi”, cum ei clamează mereu! Iar, în capul unui zevzec şi al contoraşilor lui, al celui numindu-se „ministrul Apărării în Guvernul Republicii Secuieşti”, care, de fapt, nu există, există doar coşmarurile lui de avorton rătăcit, pierdut prin valurile prezentului, România, cea care a acordat toate drepturile legale unei minorităţi, este pentru ei, pentru aceşti nemernici, „statul terorist român, colonizator”, care „recurge la instrumente mârşave şi ilegitime” împotriva „locuitorilor maghiari indigeni”. Care „indigeni”? Ei, cei aduşi de vânturile vremurilor şi de praful istoriei? Te cruceşti în faţa acestei sfidări a adevărului, a colportării minciunii cu picioare scurte!

Cică Guvernul Secuiesc emigrant are un scop precis, primordial: „eliberarea Pământului Secuiesc aflat sub ocupaţie română, provizorie (…) şi apărarea Statului Secuiesc independent, ca viitoare provincie a Sfintei Coroane Maghiare”. Zău? Ce-o fi în scăfârlia ăstora? De când românii de aici se află într-o situaţie „provizorie”, imbecililor? „Provizorii”, oare să fim aici, noi, românii, de la Burebista şi Decebal încoace în leagănul naşterii noastre, la Sarmizegetusa Regia şi la Ulpia Traiană?! Provizorii au fost şi sunt cei aduşi pe aceste meleaguri în galopul cailor de prin stepele asiatice, veniţi să calce, să ucidă, să ocupe cu acea barbarie, cu o lăcomie şi o cruzime nemaiîntâlnite!

Apoi, care „viitoare provincie a Sfintei Coroane Maghiare”? Ăştia, în noaptea, în întunecimea minţii lor, oare mai cred în refacerea Ungariei Mari sub coroana lui Ştefan? Doamne, ăştia chiar nu realizează, încă, faptul că ne aflăm în secolul 21 din al treilea mileniu? Chiar au rămas, cumva, în Evul Mediu? Răspunsul la visul lor abracadabrant, la năzăririle lor este unul singur şi pe înţelesul lor: „Soha!”.

E cumplit să afli că, după ce Garda Maghiară a fost declarată a fi ilegală în Ungaria, în anul 2016 este proslăvită Divizia Secuiască, înfiinţată după Unirea de la 1 Decembrie 1918, rămâi uluit că se face apologia crimei, fiind cunoscut că, în perioada 1918-1919, Divizia Secuiască, lăudată şi de Tőkés László, a comis crimele abominabile împotriva românilor, ura viscerală a membrilor ei a dus la sânge şi la moarte, acoperindu-se de fila neagră a istoriei transilvane. Orice maghiar de bună-credinţă condamnă faptele atât de sângeroase ale Diviziei Secuieşti! Divizie pe care, iată, ei o transformă în Armata Naţională Secuiască! E grav! Deosebit de grav. Insul, acest Incze Gyula, afirmă că „niciodată Divizia nu a pierdut o luptă (…) în faţa prădătorilor români, nemernici”. Oare aşa să fie? Cine i-a bătut măr? De cine a fost distrusă? Nu chiar de invocaţii „prădători români, nemernici”, ostaşii patrioţi ai generalului Gheorghe Mărdărescu, cei care au ocupat Budapesta, iar la 4 august 1919 au dat jos steagul unguresc şi au pus pe Parlament opinca românească?! Este de prisos să mai amintim că acela care invocă, imprudent, Divizia Secuiască, mânjită cu atâta sânge românesc, se îngroapă singur în nămolul, în fecalele istoriei, în noaptea neagră a unei jalnice nostalgii, a unui trecut fără glorie!

Şi mai aflăm că „organizarea şi perfecţionarea armatei se petrece pe teritoriul actual al Ungariei ciuntite”. Aşadar, unde are loc mârşăvia? În Ungaria! Cea implicată, din nou, într-o mizerie care nu-i face, deloc, cinste!

Nici nu se putea ca „preşedintele” şi „premierul” însărcinat al Guvernului Secuiesc emigrant al „Republicii Pământului Secuiesc”, Kovács Zoltán, să nu dea şi el, spectaculos şi jenant, cu parul în baltă. El cere Ungariei să renunţe, „de-îndată, la Tratatul de bază ungaro-român”, să someze România ca, „în decurs de două săptămâni, să înceapă negocieri strategice, la nivel de stat cu Ungaria, în vederea examinării Tratatului de pace de la Paris, din anul 1947”. Ciudată logică! După capul acestui aiurit – Kovács Zoltán – autoîmpopoţonat cu titluri şi funcţii de doi fileri răi, graniţele Ungariei, cică, „au fost apărate timp de o mie de ani”. Care graniţe? Şi mai ales ale cărui pământ, din moment ce în Transilvania, tot timpul, conform tuturor recensămintelor, românii au fost majoritari?! Majoritarii aceia din neam dacic, de peste 2.000 de ani aici!

Ciudate sunt şi concluziile publicaţiei „Székely Idő”, prin nota redacţiei, şi ele pline de venin, de ură nestăpânită, de porniri antiromâneşti. Cică cei doi membri ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate (Beke István şi Szőcs Zoltán), arestaţi în urma tentativei de atentat, pus la cale la 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, la Târgu-Secuiesc, sunt nevinovaţi, totodată considerând că „mai eficientă ar fi nesupunerea civică”!

Ce ai mai putea spune, pus în faţa unei astfel de provocări, de către nişte nemernici, de slabii Incze Gyula şi Kovács Zoltán, care ne ameninţă? Ce le spuneam şi altora de teapa lor când îi sfătuiam pe cei dispuşi să lovească în Statul Român, în legile româneşti, acum îndemnaţi să se înscrie într-o armată secuiască a duşmanilor, de moarte, ai României. Aveţi grijă! Nu întindeţi coarda prea mult, că s-ar putea să aveţi surprize, să vi se aplice, şi vouă, lecţia din Slovacia! Ar fi posibil ca şi răbdarea românească să aibă o limită. Nemulţumitului uneori se întâmplă să i se mai ia darul. Nu aşa se zice în popor? Şi vă veţi trezi asemenea tuturor minorităţilor din celelalte ţări ale Europei, acolo unde există o singură ţară, un singur popor, un singur teritoriu, o singură limbă, un singur imn naţional, un singur steag! Fără excepţii, fără „discriminări pozitive”, fără participări la guvernare. Şi veţi fi puşi acolo unde, de fapt, vă este locul. Nu vă lăsaţi împinşi în aceste periculoase scenarii rocamboleşti, provocatoare, generatoare de ură, care ar putea duce, în sfârşit, definitiv, la acele măsuri care se impun în astfel de cazuri, când se ameninţă integritatea teritorială, securitatea, structura legală a Statului Român.

Deci, atenţie! Jocul cu focul este foarte periculos! Şi s-ar putea să vă ardeţi. Chiar rău de tot, după ce chiar şi Uniunea Europeană v-a întors spatele, atunci când pretindeaţi autonomia teritorială, pe criterii etnice, a aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Iar pigmeii, de care aminteam la începutul acestor rânduri, chiar şi pe catalige, tot pigmei rămân!

Ţineţi minte!

P.S.: Din păcate, molipsindu-se de răul găzduit de publicaţia „Székely Idő”, o altă revistă de limbă maghiară – „Europai Idő” (Covasna) – aprobă „paşii luptei armate pentru autonomia maghiară”, salutând, ca acţiuni premergătoare, „înfiinţarea Băncii Secuieşti independente”, de acord fiind cu „refuzarea achitării impozitelor către statul român”, „nesupunerea civică”, dând de înţeles că n-ar fi exclusă chiar „vărsarea de sânge”. Doamne, cum se mai joacă, aceşti iresponsabili, cu cuvintele!

Lazăr LĂDARIU

Comentarii:

comentarii

4 comments

  1. Dacă cei doi ”miniștri” sunt nebuni și trebuie duși la sanatoriu, șefii celor două reviste/ziare care au publicat apelurile instigatoare trebuie cercetați de Parchet, conform Codului Penal! Nu trebuie lăsați să continue această activitate anticonstituțională. Este suficientă instigarea, chiar dacă oamenii responsabili din rândul etnicilor maghiari și secui nu vor da curs nebuniei răspândite. Mai cred că tribunalul poate interzice apariția acestei gazete, la sesizarea Parchetului.

  2. Hai, nu mai mintiti atâta! Toata ziua mestecati rahat si va ocupati de maghiari! Nu v-ati saturat?
    Cât va plateste pentru minciunile astea gogonate?

    • Nu înțeleg cine minte? Pozele cu Szekely IDO sunt minciuni? Cine pe cine ”plătește”? Și eu aș vrea să scriem nu despre maghiari, dar dacă unii se bagă în față, atunci trebuie să-i băgăm în seamă, nu? Ca și pe români.

  3. Ati inteles gresit actiunea de asta noapte a fiului viceprimarului este in interesul celor care locuiesc pe Barasau,cu bani incasati vrea sa rezolve problema cu apa potabila pe Barasau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.