Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Astăzi şi mâine, la Miercurea CiucCaravana Zilelor Filmului Românesc by TIFF | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Timp Liber »
Astăzi şi mâine, la Miercurea Ciuc
Caravana Zilelor Filmului Românesc by TIFF
<h6><i>Astăzi şi mâine, la Miercurea Ciuc</i><h6>Caravana Zilelor Filmului Românesc by TIFF

Astăzi şi mâine, la Miercurea Ciuc
Caravana Zilelor Filmului Românesc by TIFF

Patru dintre cele mai aşteptate filme româneşti vor putea fi urmărite în aceste două zile şi în Miercurea Ciuc, în cadrul unui eveniment organizat de Transilvania Film. Alături de cele patru filme, la întâlnirea cu cinefilii vor veni şi oameni din echipa de producţie: actori sau regizori.

Astăzi, la cinematograful din Miercurea Ciuc, sunt aşteptaţi Dana Rogoz şi regizorul Radu Dragomir, care vor vorbi despre filmul Mo, inspirat dintr-un caz real de abuz şi hărţuire, relatat pe larg în presă.

Mâine seară, la întâlnirea cu publicul se va afla actorul Iulian Postelnicu care va povesti despre filmările cu Alexandru Papadopol şi provocările filmului Arest, o dramă care se petrece în arestul Miliţiei, în anii ’80.

Programul Zilelor Filmului Românesc

Miercuri, 13 noiembrie:

Ora 18:00 – Mo, r. Radu Dragomir, cu: Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu, Mădălina Craiu.

Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua şansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat. Dana Rogoz: „Mo este studenta rebelă, agresivă, care împinge limitele mereu, care provoacă. Dar, în acelaşi timp, Mo este şi tânăra vulnerabilă, sensibilă, fragilă, încă afectată de moartea tatălui, aflată într-o căutare continuă a identităţii şi a valorilor care o definesc”.

Ora 20:30 – Parking, r. Tudor Giurgiu, cu: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo.

Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viaţa lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreaţă spaniolă şi dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă şi plină de provocări.

 

Joi, 14 noiembrie:

Ora 18:00 – Arest, r. Andrei Cohn, cu: Alexandru Papadopol, Iulian Postelnicu.

În august 1983, arhitectul Dinu Neagu este, împreună cu soţia şi cei doi copii, pe o plajă de nudişti din apropierea unei zone industriale. Dintr-o maşină coboară doi securişti, care îl iau la Bucureşti pentru o declaraţie despre care nu-i oferă prea multe detalii. Premiul pentru Cel mai bun film în cadrul Zilelor Filmului Românesc la TIFF.

Ora 20:30 – La Gomera, r. Corneliu Porumboiu, cu: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto.

Cristi este un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.

***

Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF este organizată de Transilvania Film, cu sprijinul Băncii Transilvania şi Cinema Csíki Mozi.

Filmele vor fi subtitrate în limba maghiară. Biletele pot fi cumpărate de pe Bilete.ro şi de la casierie. (Biroul de Presă TIFF)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.