Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Astăzi se dă startul în Raliul Harghitei | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Sport » Astăzi se dă startul în Raliul Harghitei
Astăzi se dă startul în Raliul Harghitei

Astăzi se dă startul în Raliul Harghitei

După 25 de ani, organizatorii competiţiei încă sunt repetenţi la mediatizarea evenimentului

Raliul Harghitei – „Perla Harghitei” îşi serbează în acest an 25 de ani de existenţă. Un sfert de veac de experienţă în organizarea traseului şi a competiţiei, dar fără ca aceşti ani să-şi fi pus amprenta şi asupra PR-ului, asupra relaţiei cu presa locală. După 25 de ani, organizatorii încă nu sunt în stare să trimită comunicate de presă mass-media locale, an de an fiind nevoiţi să preluăm informaţiile din alte surse. Din păcate, de multe ori, organizatorii harghiteni ai diferitelor evenimente (şi nu mă refer doar la sport) rămân repetenţi în ceea ce priveşte organizarea lor. Au impresia că dacă creează un eveniment (events – pe înţelesul lor) pe Facebook şi-au făcut datoria în ceea ce priveşte promovarea lui. Poate nu ar fi rău să arunce un ochi şi asupra a ceea ce se întâmplă în România (adică în afara secuimii – pe înţelesul organizatorilor) şi atunci ar învăţa că un eveniment se promovează şi prin comunicate trimise presei, inclusiv celei judeţene.

∗∗∗

Revenind la competiţia în sine, ediţia din acest an va aduce la linia de start un campion mondial şi unul european. Punctul de maxim interes al întrecerii – titrează Sports Net – îl reprezintă cu siguranţă duelul celor doi campioni din 2016. Pe de o parte, Simone Tempestini, campion mondial FIA J-WRC şi dublu campion naţional, care concurează pe un Citroen DS3 R5, respectiv pilotul maghiar Dávid Botka, campion european FIA ERC, revenit în Harghita după o absenţă de 1 an pe un model Skoda Fabia R5. Dar lupta pentru podium se anunţă foarte strânsă, pe lista de start fiind prezente nu mai puţin de şase modele cu specificaţie R5, un record până în acest moment pentru o etapă de campionat naţional.

La Raliul Harghitei, care reprezintă, totodată, şi etapa cu numărul 5 din cadrul Campionatului Naţional, vor fi prezente 42 de echipaje care vor concura în cadrul Campionatului Naţional de Raliu Dunlop, la acestea adăugându-se 5 echipaje care vor concura în Campionatul de Raliuri pentru Vehicule Istorice şi alte 13 echipaje în CNR2.

Programul evenimentului

În acest an, Raliul Harghitei va renunţa la probele pe macadam, propunând un traseu de asfalt 100%. Vor fi 12 probe speciale care vor însuma 123 de km, startul urmând a se da astăzi, la ora 14:30.

Prima zi a competiţiei cuprinde 3 probe speciale, printre acestea fiind cea din Bucin, cea mai grea din raliu, cu o lungime de aproape 30 km. Tot astăzi, de la ora 19:00, se va da startul în proba Super Specială „Árpád Dietrich”, care va avea un nou traseu.

Traseul de mâine este alcătuit din 3 probe de clasament, care se repetă de câte 3 ori şi are o configuraţie de tip buclă. Cel mai probabil, atracţia zilei de mâine va fi Lueta (13,7 km), care la a treia trecere are şi rolul de Power Stage.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.