Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Astăzi, Consiliul Judeţean Harghita organizează un workshop la Bruxelles | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » (Inter)Național » Astăzi, Consiliul Judeţean Harghita organizează un workshop la Bruxelles
Astăzi, Consiliul Judeţean Harghita organizează un workshop la Bruxelles

Astăzi, Consiliul Judeţean Harghita organizează un workshop la Bruxelles

În perioada 12-15 octombrie, la Comitetul Regiunilor (CoR) de la Bruxelles are loc, ca în fiecare toamnă, evenimentul Open Days. În cadrul evenimentului, Consiliul Judeţean Harghita, împreună cu Delegaţia României la CoR, cu trei judeţe înfrăţite din Ungaria – Békés, Hajdú-Bihar, Pest – şi mai multe organizaţii locale organizează astăzi, 14 octombrie, între orele 11:15-13:00 (ora Bruxelles-ului), la sediul CoR, workshop-ul intitulat Twinned regions open for support of SMEs and urban-rural development through EU funded projects (Judeţe înfrăţite pentru susţinerea prin intermediul UE a dezvoltării IMM-urilor şi zonelor rurale şi urbane). În cadrul workshop-ului se vor prezenta bunele exemple şi rezultatele obţinute în cadrul proiectelor europene, prin intermediul cărora s-a contribuit la dezvoltarea locală şi rurală şi astfel s-au creat locuri de muncă şi au condus la salvarea de la dispariţie a satelor mici.

Evenimentul va putea fi urmărit pe webstream la adresa http://ec.europa.eu/regional_policy/opendays/od2015/webstreaming.cfm (în tabel, prezentării i s-a atribuit codul 14C07).

OPEN DAYS este un eveniment de patru zile organizat anual la Bruxelles, în cadrul căruia funcţionarii publici, experţii care lucrează în administraţia publică, respectiv cadre universitare şi cercetători pot împărtăşi din metodologiile şi cunoştinţele acumulate. Evenimentul reprezintă şi un forum apreciat în domeniul comunicării politice în ceea ce priveşte dezvoltarea politicilor europene de coeziune care oferă informaţii organelor decizionale în ceea ce priveşte importanţa care trebuie acordată opiniilor formulate la nivelul regiunilor şi oraşelor europene. OPEN DAYS este cel mai mare eveniment public european de acest gen. În perioada 12-15 octombrie, la Bruxelles, vor fi prezenţi 6.000 de participanţi şi 600 de vorbitori din toate colţurile Europei, şi nu numai. Se organizează 100 de workshop-uri a căror temă este dezvoltarea regională şi locală, dar vor avea loc şi dezbateri şi expoziţii. Organizatorii alcătuiesc în fiecare an programul evenimentului în funcţie de actualitatea de pe agenda Uniunii Europene.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.