ARTmania: năluci și spirite în Transilvania cu Lacuna Coil, „nașii” rock-ului italian | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » Timp Liber » ARTmania: năluci și spirite în Transilvania cu Lacuna Coil, „nașii” rock-ului italian
ARTmania: năluci și spirite în Transilvania cu Lacuna Coil, „nașii” rock-ului italian

ARTmania: năluci și spirite în Transilvania cu Lacuna Coil, „nașii” rock-ului italian

„Care-i primul lucru la care vă gândiți când vine vorba de Transilvania? Nouă ne vine în gând excelentul Festival ARTmania de la Sibiu! Am fost acolo în urmă cu câțiva ani, am avut un concert extraordinar, după care am mai petrecut vreo două zile pierduți printre niște munți de o frumusețe sălbatică, într-un ținut presărat cu castele vechi, vârcolaci, un tărâm cu neguri pline de magie. Abia așteptăm să ne întoarcem în vara aceasta, cu un show mult mai mare, alături de un line-up excelent. Va fi grandios! Și zgomotos”, este mesajul transmis de Lacuna Coil fanilor din România care la sfârșitul lunii iulie vor fi în Piața Mare din Sibiu, asistând la o nouă ediție a Festivalului ARTmania.

Cea mai cunoscută formație rock din Italia va concerta pentru a doua oară la Sibiu pe 28 iulie, recitalul fiind programat pentru ora 21:00.

Lacuna Coil, care este cotată cu patru stele de Allmusic și a fost nominalizată la premiile MTV, aduce anul acesta la Sibiu povestea întunecată a unui sanatoriu uitat pe undeva, printr-un sat din nordul Italiei. O fortăreață părăsită, cu coridoare lungi și scorojite, de-a lungul cărora alunecă fantomele sutelor de suflete care au fost vreodată torturate aici: „Delirium”.

Formația a început prin a deschide show-urile unor legende ca Megadeth, Motorhead sau Paradise Lost, după care un confortabil loc 14 în Billboard obținut de albumul „Dark Adrenaline” avea să le aducă notorietatea internațională și vânzări record, de peste un milion de unități, în Statele Unite. Acute temperate de un bass profund, un sound specific care a asigurat coloana sonoră a unor blockbustere ca „Underworld” sau „Resident Evil: Apocalypse”, muzica Lacuna Coil este produsul cel mai bine vândut din istoria casei de discuri care i-a lansat, Century Media Records, o companie care a fost cumpărată în 2015, pentru 17 milioane de dolari, de Sony Music Entertainment. Aplaudați la Ozzfest, în Statele Unite, au colaborat cu In Flames, au înregistrat un album cu influențe arabe – „Shallow Life” – care, de altfel, a urcat pe locul 20 în topurile din Statele Unite, au câștigat un premiu pentru cel mai bun album la Female Metal Voices Fest Award, în 2012, și titlul de cea mai bună trupă din lume la Metal Hammer Awards, în 2016.

Lacuna Coil începe turneul european pe 1 iulie, cu un concert în Italia, la Cagliari, și vor ajunge în România după o serie de show-uri la festivalurile germane Rock Harz și Riverside sau faimosul Masters of Rock din Cehia. După Sibiu urmează două luni de turneu în Statele Unite și Canada, care va trece prin Boston, Cleveland, Los Angeles sau Monteral și Quebec.

Componența formației: Cristina Scabbia – voce, Andrea Ferro – voce, Marco „Maki” Coti-Zelati – bass, Ryan Blake Folden – tobe.

Alături de italieni, pe scena din Piața Mare vor mai urca Tarja, Riverside, Beyond the Black, You And Me at Six, Devin Townsed Project, Walkways.

Informația Harghitei se numără printre partenerii media ai celei de-a 12-a ediții a Festivalului ARTmania.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.