ARTmania a anunțat alte trei nume pentru ediția din acest an a festivalului | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Timp Liber » ARTmania a anunțat alte trei nume pentru ediția din acest an a festivalului
ARTmania a anunțat alte trei nume pentru ediția din acest an a festivalului

ARTmania a anunțat alte trei nume pentru ediția din acest an a festivalului

Testament, Fish și Port Noir sunt cele trei nume pe care organizatorii festivalului ARTmania le-au anunțat în această săptămână.

De peste ocean, din SUA, în Piața Mare din Sibiu va sosi Testament, una dintre cele mai importante formații de trash metal și printre primele care a obținut succes în mainstream, odată cu lansarea albului „Big Four of Trash”.

Trupa s-a înființat în 1982, în statul California, iar primul nume a fost Legacy, fiind schimbat după trei ani. Din 1982 și până în prezent, formația a scos 12 albume de studio, patru albume live, cinci compilații, 12 single-uri și trei DVD-uri, reușind să vândă, în total, 14 milioane de discuri. Acum, americanii lucrează la cel de al 13-lea album – Titans of Creation.

Din Marea Britanie va veni la ediția cu numărul 15 a ARTmania o legendă a rock-ului progresiv: Fish, festivalul din Sibiu fiind, astfel, inclus în turneul de promovare al ultimului album lansat de artistul britanic.

Pe numele real Derek William Dick, cântărețul de origine scoțiană, care a fost vocalistul trupei de rock progresiv Marillion (1981-1988), a atras respectul industriei muzicale internaționale de-a lungul a aproape 40 de ani de carieră, ieșind în lumina reflectoarelor atât datorită timbrului vocal deosebit (descris, printre altele, drept o îmbinare între  Roger Daltrey și Peter Gabriel), cât și a versurilor compuse, considerate drept „proză poetică”.

Fish a ajuns pe locul 37 în „Top cele mai bune voci rock” lansat de Planet Rock (în 2009) și pe locul 49 în „The 100 Greatest Frontmen”, top realizat de Classic Rock în 2004.

Legat de cariera solo, organizatorii festivalului din Sibiu precizează, în cadrul unui comunicat de presă, că „Fish a explorat mai multe arii artistice, de la rock la folk sau la pop contemporan, călătorii artistice materializate în zece albume întâmpinate cu entuziasm de publicațiile de specialitate și de fanii genului progressive. De la materialul de debut, Virgil in a Wilderness of Mirrors, lansat în 1990, care a ajuns în primele locuri ale topurilor europene, discurile lansate de Fish au atras recenzii pozitive, provocând conversații sau discuții pasionate în rândul audiențelor”.

În luna mai este programat să apară un nou album – Weltschmerz – astfel că britanicul va aduce cu el și melodii de pe cel care va fi cel mai recent material discografic.

Din Suedia va veni trioul Port Noir, o trupă care se află „în continuă afirmare pe scena muzicală internațională”.

Proiectul a apărut în urmă cu 9 ani și a atras interesul comunității muzicale prin mixul fresh pe care îl propune, inspirat și de stilul abordărilor unor nume destul de diferite, precum Queens of the Stone Age, Daft Punk, Rage Against the Machine sau The Weeknd.

La Sibiu, suedezii vor pune în scenă un show care va energiza audiența cu un mix inedit de rock old school, asezonat cu inserții creative ale unor influențe progressive, hip hop sau R&B.

∗∗∗

Alături de Testament, Fish și Port Noir, organizatorii festivalului au mai confirmat formațiile: Amon Amarth, Clutch, Cult of Luna, My Dying Bride, Myrkur și The Vintage Caravan (https://informatiahr.ro/artmania-festival-a-anuntat-primele-noutati-ale-editiei-aniversare-din-2020/).

∗∗∗

Abonamentele pentru ediția aniversară a Festivalului ARTmania, care va avea loc în perioada 24-25 iulie, la Sibiu, pot fi achiziționate de pe artmaniafestival.ro, blt.ro, iabilet.ro, kompostor.ro și eventim.ro. În prezent, sunt disponibile aproximativ 500 de bucăți la preț special de 290 lei/buc. După epuizarea acestora, o nouă etapă de pre-sale va începe, în cadrul căreia abonamentele individuale vor avea prețul de 320 lei/ buc.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.