Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Arta dialogului cu Harry Tavitian şi Cserey Csaba la Gheorgheni | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Cultură » Arta dialogului cu Harry Tavitian şi Cserey Csaba la Gheorgheni
Arta dialogului cu Harry Tavitian şi Cserey Csaba la Gheorgheni

Arta dialogului cu Harry Tavitian şi Cserey Csaba la Gheorgheni

 Tot aici, Cserey Csaba îşi va lansa prima carte

Mâine seară, de la ora 20:00, iubitorii de jazz sunt aşteptaţi la un concert care îi va aduce pe scenă pe Harry Tavitian (pian şi voce) şi pe Cserey Csaba (tobe şi percuţie) într-un spectacol intitulat Arta dialogului.

Concertul este organizat, cu sprijinul Uniunii Armenilor din România, în cadrul Festivalului Artei Armeneşti şi va avea loc pe scena din apropierea Bisericii armeano-catolice din Gheorgheni.

„Particip la Festivalul Artei Armeneşti de la Gheorgheni însoţit de prietenul meu, Cserey Csaba. Poate nu e întâmplător că el este născut în Gheorgheni, unul dintre oraşele întemeiate de armeni în Transilvania. Cserey Csaba este unul dintre cei mai inventivi percuţionişti români de jazz şi este unul din partenerii mei preferaţi. În ultimii 15 ani am cântat împreună în duo, trio sau ca invitat al formaţiei mele Orient Express, în numeroase concerte din România, Ungaria, Belgia, Germania, Austria, Turcia”, spunea, pe un site de socializare, cunoscutul jazzist Harry Tavitian.

Acesta a cântat pentru prima oară în Gheorgheni în 2006, cu ocazia unui turneu prilejuit de Zilele Judeţului Harghita. Un an mai târziu, Harry Tavitian a fost invitat la un colocviu al teatrelor minorităţilor, având concerte, atât duo, cu Cserey Csaba, cât şi cu formaţia Orient Express. În 2008 a urmat o invitaţie a directorului Casei de Cultură din Gheorgheni, iar în 2009 a revenit în oraş cu ocazia unui concert prilejuit de întâlnirea medicilor din Harghita, dar şi în cadrul turneului Jazz la Harghita, organizat de Kassay Lajos Péter.

De menţionat şi faptul că Cserey Csaba îşi va lansa prima carte – „Fără ritm nu este viaţă”, scrisă în limba maghiară – una cu caracter autobiografic, la Gheorgheni. Evenimentul va avea loc mâine, de la ora 16:00, la Hotel Astoria.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.