Topliţa,,Armonia Florilor” | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Timp Liber »
Topliţa
,,Armonia Florilor”
<h5><i>Topliţa</i></h5>,,Armonia Florilor”

Topliţa
,,Armonia Florilor”

Vineri, 2 septembrie, pe scena Casei municipale de cultură din Topliţa, s-a desfăşurat spectacolul aniversar „10 ani de activitate a Grupului Folcloric FLORI TOPLIŢENE”, sugestiv, intitulat „Armonia Florilor”.

Iniţial, spectacolul aniversar a fost programat pe scena în aer liber din faţa Cinematografului „Călimani”, dar din cauza ploii, care a curs, vineri, toată ziua, spectacolul s-a desfăşurat la Casa de cultură.

Spectatorii, pe care ploaia nu i-a reţinut la casele lor, nu au regretat că s-au deplasat la Casa de cultură deoarece au văzut cu adevărat „Armonia Florilor”, un spectacol de-a dreptul aniversar, susţinut de „floricele” din clasa a II-a, până la „flori” în anii de liceu şi chiar din anii terminali ai unor instituţii de învăţământ superior.

În prima parte a spectacolului a urcat pe scenă Grupul Folcloric „Flori Topliţene”, actual, format din copii şi tineri: Mădălina Roman, Antonia Lazăr, Larisa Truţa, Alexandra Ţifrea, Alexandru Ţifrea, Mihai Pop, Diana Szakács, Olivia Morar, Eliza Ţepeş, Emanuela Ţepeş, Daria Mihay, Andreea Neagu, Ilinca Bena şi Tudor Truţa.

În partea a doua a spectacolului a urcat pe scenă grupul invitaţilor, foste „Flori Topliţene”: Andreea Petruţ, Georgiana Suciu, Paul Mureşan, Dănuţa Ricean, Georgiana Olari, Raluca Cerghi, Bianca Natea, Denisa Alungulesei şi Andreea Pop.

La finalul spectacolului aniversar, prof. Livia Harpa, care de 10 ani coordonează activitatea Grupului Flocloric „Flori Topliţene”, a oferit tuturor artiştilor şi celor care i-au sprijinit, într-un fel sau altul, de-a lungul celor 10 ani de activitate, diplome de excelenţă, pliante şi trofee aniversare.

De asemenea, ca semn de preţuire şi apreciere a activităţii desfăşurate de Grupul Folcloric „Flori Topliţene”, prof. Bodor Lorand, managerul interimar al Centrului Cultural Topliţa a oferit Grupului şi prof. Livia Harpa diplome de excelenţă.

Despre activitatea desfăşurată de Grupul Folcloric „Flori Topliţene” a vorbit Gabriela Hossu,director interimar al Casei municipale de cultură Topliţa.

Grupul „Flori Topliţene” a luat fiinţă în anul 2012 la iniţiativa profesoarei şi interpretei de muzică populară Livia Harpa, cu sprijinul şi susţinerea financiară a Primăriei Municipiului Topliţa, ca un cerc de folclor în cadrul Casei municipale de Cultură. Scopul acestei activităţi a fost şi este păstrarea şi transmiterea zestrei culturale tradiţionale, moştenită de la străbuni. Obiectivul principal care a stat la baza formării grupului „Flori Topliţene” a fost acela de a descoperi copii şi tineri talentaţi, de a le insufla dragostea pentru folclor, cât şi acela de a valorifica şi transmite următoarelor generaţii, folclorul zonei şi tot ce ţine de tradiţiile populare specifice arealului topliţean.

Pentru a putea derula proiecte cu finanţare nerambursabilă, în anul 2014 s-a înfiinţat Asociaţia „Flori Topliţene”, coordonată de Livia Harpa, care a derulat 12 proiecte, 8 la Consiliul Judeţean Harghita, 3 la Primăria municipiului Topliţa şi un proiect finanţat de ADI Călimani-Giurgeu.

În cei zece ani de activitate, grupul „Flori Topliţene” a susţinut sute de spectacole, a participat la festivaluri de gen, unde a obţinut trofee şi premii importante, de asemenea a fost prezent în multe emisiuni folclorice.

La aniversarea a 10 ani de activitate, profesoara Livia Harpa mulţumeşte tuturor copiilor şi tinerilor care în 10 ani au activat şi activează în cadrul Grupului Folcloric „Flori Topliţene”, Primăriei municipiului Topliţa, personal domnului primar Dumitru Olariu pentru susţinere, părinţilor, tuturor celor care sprijină activitatea grupului şi nu în ultimul rând Consiliului Judeţean Harghita pentru finanţarea proiectului „Armonia Florilor” – 10 ani de activitate a Grupului „Flori Topliţene”.

Spectacolul aniversar a celor 10 ani de activitate a Grupului Folcloric „Flori Topliţene” a fost organizat de Asociaţia „Flori Topliţene”, Casa municipală de cultură şi Primăria Municipiului Topliţa, printr-un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Harghita.

VASILE GOTEA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.