Arme, muniţii, carne de vânat şi un autovehicul de teren, ridicate de la un vânător bănuit de braconaj | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 27 ianuarie 2023
Home » Agricultură/Ecologie » Arme, muniţii, carne de vânat şi un autovehicul de teren, ridicate de la un vânător bănuit de braconaj
Arme, muniţii, carne de vânat şi un autovehicul de teren, ridicate de la un vânător bănuit de braconaj

Arme, muniţii, carne de vânat şi un autovehicul de teren, ridicate de la un vânător bănuit de braconaj

Poliţiştii harghiteni au efectuat, luni, o serie de verificări la locuinţa unui bărbat de 57 de ani, bănuit că a vânat fără drept un exemplar femelă din specia cervide pe raza comunei Plăieşii de Jos.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, în urma cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul de 57 de ani, s-ar fi deplasat în zona numită „Veres Szék” din comuna Plăieşii de Jos, pe un fond de vânătoare ce aparţine de AVPS Miercurea Ciuc, unde ar fi împuşcat fără drept animalul. La locuinţa suspectului s-a constatat că acesta este membru vânător şi deţine legal o armă de vânătoare, însă aceasta nu era păstrată în rastel, ci într-o anexă din curtea imobilului. În portbagajul unui autoturism de teren parcat în curte au fost identificate mai multe pete şi fire de păr, cel mai probabil de provenienţă animală, iar într-o magazie a fost identificată cantitatea de aproximativ 30 de kilograme de carne de vânat. De asemenea, poliţiştii au descoperit şi o armă neletală supusă autorizării neinscripţionată, deţinută ilegal, precum şi muniţie aferentă armei respective.

Astfel, s-a procedat la ridicarea întregii cantităţi de carne, a armei de vânătoare cu 45 buc. muniţie şi a armei neletale cu 40 buc. muniţie aferentă, precum şi autoturismul de teren presupus a fi fost folosit în activitatea infracţională.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, uz de armă fără drept şi deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.