Arme de foc, arbalete, muniţii şi săgeţi, descoperite în urma a trei percheziţii | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Societate » Arme de foc, arbalete, muniţii şi săgeţi, descoperite în urma a trei percheziţii
Arme de foc, arbalete, muniţii şi săgeţi, descoperite în urma a trei percheziţii

Arme de foc, arbalete, muniţii şi săgeţi, descoperite în urma a trei percheziţii

Un număr de trei percheziții au fost efectuate, ieri dimineață, de polițiști în județele Harghita și Mureș, la imobile utilizate de un bărbat de 54 de ani din comuna Mărtiniș, în urma cărora au fost descoperite mai multe arme şi muniţii, precum şi alte bunuri şi accesorii deţinute ilicit.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, perchezițiile au fost efectuate ca urmare a activităţilor desfășurate de polițiștii harghiteni, prin care au fost obținute indicii privind o posibila încălcare a legislaţiei în domeniul armelor şi muniţiilor. Perchezițiile au fost efectuate simultan, două în Harghita și una în Mureș.

Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două pistoale militare de tip revolver, două arme de tir cu aer comprimat, două arbalete, două dispozitive de ochire, 12 cartuşe militare cu glonţ, 290 de proiectile de plumb, 29 de săgeţi pentru arbaletă, 31 de articole pirotehnice şi un detector de metale neinscripţionat şi fără autorizaţie.

Conform sursei citate, bărbatul de 54 de ani nu este deţinător legal de arme şi muniţii letale/neletale supuse autorizării.

Astfel, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, pentru care cel în cauză riscă o pedeapsă de până la 12 ani închisoare.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.