Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Aproximativ 80.000 de turişti s-au cazat în judeţ în primele şapte luni ale anului | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Economic » Aproximativ 80.000 de turişti s-au cazat în judeţ în primele şapte luni ale anului
Aproximativ 80.000 de turişti s-au cazat în judeţ în primele şapte luni ale anului

Aproximativ 80.000 de turişti s-au cazat în judeţ în primele şapte luni ale anului

În principalele structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare din Harghita au fost înregistrate, în primele şapte luni ale anului, 79.949 de sosiri, rezultă din ultimele date făcute publice de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS). Cei mai mulţi turişti din perioada amintită, respectiv 22.406, s-au cazat în judeţ în luna iulie, iar cei mai puţini în martie, când au fost înregistrate doar 7.654 de sosiri în unităţile de profil.

În topul preferinţelor celor care s-au cazat în Harghita s-au aflat în perioada ianuarie-iulie 2021 hotelurile, în cazul cărora au fost luate în evidenţe aproximativ 37.200 de sosiri, dintre care cele mai multe în iulie, dar numeroşi turişti au preferat şi pensiunile turistice şi agroturistice din judeţ. Mai puţini turişti au preferat să petreacă cel puţin o noapte în motelurile, vilele şi cabanele turistice din Harghita, unde au fost raportate câteva sute de sosiri în fiecare lună.

Din informaţiile făcute publice de DSJ Harghita mai rezultă şi că în principalele structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţ au fost înregistrate peste 167.400 de înnoptări, dintre care cele mai multe în iulie. De altfel, cea de-a şaptea lună a anului a adus în 2021 unităţilor de profil din judeţ mult mai mulţi turişti decât în iulie 2020, când au fost luate în evidenţe doar 10.132 de sosiri.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare era anul acesta, în iulie, de 32,9 la sută, faţă de 17,1 la sută în aceeaşi lună din 2020, a mai informat DJS Harghita. Datele privind sosirile şi înnoptările din lunile august şi septembrie nu au fost făcute deocamdată publice. (Emil G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.