Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Aproximativ 100 de firme sunt anunţate la Expo-Ciuc 2014 | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » Aproximativ 100 de firme sunt anunţate la Expo-Ciuc 2014
Aproximativ 100 de firme sunt anunţate la Expo-Ciuc 2014

Aproximativ 100 de firme sunt anunţate la Expo-Ciuc 2014

Primăria Miercurea-Ciuc sprijină financiar firmele din municipiu care vor participa la expoziţie

 

A 22-a ediţie a Târgului Internaţional al Bunurilor de ConsumEXPO-CIUC va avea loc în perioada 22-25 mai, în incinta patinoarului „Vákár Lajos” din municipiul Miercurea-Ciuc. Csipor Attila, directorul SC Expo Har SRL, organizatorul târgului, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în acest an vor participa aproximativ 100 de expozanţi din ţară şi din Ungaria.

Acesta a spus că şi ediţia din acest an a EXPO-CIUC va avea tot un caracter general, vizitatorii putându-se întâlni cu producători de mobilă, din industrie, mici meşteşugari etc. Ca noutate ar fi prezentarea de produse şi terapii naturiste. De asemenea, va fi prezentat un centru naturist deschis recent în Târgu-Mureş.

Csipor Attila a afirmat că firmele din municipiul Miercurea-Ciuc vor fi sprijinite de către primărie pentru a putea expune la târg. Ajutorul constă în faptul că firmele din municipiu vor achita 50% din taxa de participare la expoziţie, ceea ce înseamnă 160 de lei pe metru pătrat, în limita a 10 mp. Dacă solicită mai mult, ce depăşeşte 10 mp va fi achitată taxa integral. „Fără ajutorul financiar al primăriei foarte multe firme cu obiect de activitate în municipiul Miercurea-Ciuc nu ar avea posibilitatea să-şi etaleze produsele şi serviciile la expoziţie”. Totodată, finanţări mai sunt şi din partea Consulatului maghiar, axate mai ales pe prezentarea unor firme din Ungaria.

Viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Antal Attila, a declarat că Primăria va contribui cu suma de 10.000 de lei. „Am hotărât să contribuim cu o sumă de bani care va fi în folosul firmelor din Miercurea-Ciuc care vor participa la expoziţie, prin reducerea cheltuielilor de participare”, a spus viceprimarul. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.