Aproximativ 100.000 de lei pentru repararea Monumentului Ostaşului Necunoscut din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Societate » Aproximativ 100.000 de lei pentru repararea Monumentului Ostaşului Necunoscut din Miercurea Ciuc
Aproximativ 100.000 de lei pentru repararea Monumentului Ostaşului Necunoscut din Miercurea Ciuc

Aproximativ 100.000 de lei pentru repararea Monumentului Ostaşului Necunoscut din Miercurea Ciuc

Cei care au trecut zilele trecute pe lângă parcul central din Miercurea Ciuc au putut observa că Monumentul Ostaşului Necunoscut este înconjurat de o plasă, iar la el se efectuează lucrări. Sunt lucrări de reparaţii, aşteptate de mulţi ani de locuitori, pentru că este vorba de un monument aflat în centrul oraşului şi, indiferent de simbolistica lui, reprezintă şi o imagine urbană.

Viceprimarul Füleki Zoltán spunea că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat acum două săptămâni, dar ele au demarat săptămâna trecută. Monumentul îşi va menţine forma iniţială, fiind efectuate doar lucrări de reparaţii – mai întâi se va sparge betonul, pentru că în unele părţi placa este destul de deteriorată, după care se vor pune înapoi dalele.

Acesta mai spunea că, dacă vremea va fi bună, se speră ca până la mijlocul lunii octombrie lucrările să fie finalizate. Valoarea reparaţiilor este de aproximativ 100.000 de lei. (L.C.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.