Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Aproximativ 100.000 de kurzi din Siria au fugit în Turcia | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » (Inter)Național » Aproximativ 100.000 de kurzi din Siria au fugit în Turcia
Aproximativ 100.000 de kurzi din Siria au fugit în Turcia

Aproximativ 100.000 de kurzi din Siria au fugit în Turcia

Aproape 100.000 de kurzi sirieni au ajuns în Turcia în ultimele zile, fugind din Nord-Estul Siriei pentru a se salva de jihadiştii grupului Statul Islamic (SI), a anunţat luni Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR), cu sediul la Geneva, informează AFP.

„Guvernul turc a anunţat numărul de 100.000 şi a confirmat această cifră”, a indicat o purtătoare de cuvânt a UNHCR, Melissa Fleming.

Sâmbătă, Biroul UNHCR invocase posibilitatea venirii în Turcia a „sute de mii” de persoane, într-un moment în care confruntările erau în plină desfăşurare în Siria.

Turcia şi-a deschis vineri frontiera pentru refugiaţii sirieni care au început să părăsească joi zona localităţii Adn al-Arab (Kobane în limba kurdă), încercuită de luptători ai grupării extremiste sunite Statul Islamic.

Adn al-Arab, al treilea oraş kurd ca mărime din Siria, a fost relativ cruţat de conflictul din Siria şi circa 200.000 de sirieni şi-au găsit adăpost aici, potrivit ONU.

Dar recenta avansare a jihadiştilor Statului Islamic în regiune şi asediul oraşului de către aceştia au determinat un număr mare de persoane, în special kurzi, să-şi părăsească locuinţele. (Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.