Aproape o sută de mii de turişti s-au cazat în Harghita în prima jumătate a anului | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Economic » Aproape o sută de mii de turişti s-au cazat în Harghita în prima jumătate a anului
Aproape o sută de mii de turişti s-au cazat în Harghita în prima jumătate a anului

Aproape o sută de mii de turişti s-au cazat în Harghita în prima jumătate a anului

Aproape 100.000 de turişti au petrecut cel puţin o noapte în unităţile de cazare din Harghita, în prima jumătate a acestui an, cei mai mulţi dintre aceştia preferând hotelurile şi pensiunile turistice şi agroturistice din judeţ, conform ultimelor date prezentate de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS).

Astfel, în primul semestru al acestui an, în principalele structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare din Harghita au fost înregistrate 99.344 de sosiri, cele mai multe fiind luate în evidenţe în lunile mai şi iunie, când în unităţile de profil din judeţ s-au cazat 19.599, respectiv 21.072 de turişti.

Peste 43.000 dintre turiştii care s-au cazat în Harghita au ales hotelurile, pe următoarele locuri în preferinţe lor situându-se pensiunile agroturistice şi turistice. Proprietarii pensiunilor agroturistice au anunţat, în perioada amintită, 21.401 de sosiri, iar în pensiunile turistice au fost întocmite formalităţile pentru cazare în cazul a 15.575 de persoane. În prima jumătate a acestui an, în vilele turistice din judeţ s-au cazat 5.269 de persoane, în cabane alte 3.261, iar în cazul motelurilor harghitene au fost raportate doar 505 sosiri. În ultima perioadă au început să se bucure de popularitate şi apartamentele şi camerele de închiriat din Harghita, acestea fiind alese de peste 5.000 de turişti, în primele şase luni ale anului.

În semestru I al acestui an, în principalele structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţ au fost înregistrate 232.852 de înnoptări. Potrivit datelor făcute publice de DJS Harghita, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost în ianuarie de 21,1 la sută, în februarie de 25,6 la sută, în martie de 15,7 la sută, în aprilie de 18,7 la sută, în mai de 23 la sută, iar în iunie de 24,8 la sută. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.