Aproape o mie de şoferi au fost verificaţi anul trecut cu aparatele drug-test în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Aproape o mie de şoferi au fost verificaţi anul trecut cu aparatele drug-test în Harghita
Aproape o mie de şoferi au fost verificaţi anul trecut cu aparatele drug-test în Harghita

Aproape o mie de şoferi au fost verificaţi anul trecut cu aparatele drug-test în Harghita

  • Rezultatele au fost pozitive în cazul a câteva zeci de persoane testate de oamenii legii cu astfel de dispozitive

Aproape 1.000 de persoane au fost testate anul trecut, pe drumurile din judeţul Harghita, cu aparatele drug-test din dotarea poliţiştilor, pentru a se stabili dacă acestea s-au urcat la volanul autovehiculelor după ce au consumat substanţe interzise, oamenii legii ridicând câteva zeci de permise de conducere în cazuri în care rezultatele au fost pozitive.

Potrivit unor informaţii făcute publice de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, pe parcursul anului trecut au fost testate cu aparate drug-test 962 de persoane, fiind constatate 57 de infracţiuni privind conducerea de autovehicule sub influenţa unor substanţe interzise. Permisele de conducere ale celor 57 de şoferi testaţi pozitiv au fost ridicate de poliţişti, iar persoanele respective au fost conduse la unităţi medicale pentru recoltare de sânge, probele fiind trimise pentru efectuarea de analize la institutul de medicină legală din Târgu Mureş.

Reprezentanţii IPJ Harghita au precizat că aparatele drug-test au fost folosite mai ales în perioadele de weekend, când se înregistrează un aflux mai mare de persoane spre locurile de agrement, dar s-a acţionat şi în zona unor festivaluri la care au participat numeroase persoane. A fost pus un accent deosebit pe prevenirea consumului de droguri, fiind organizate diverse activităţi atât în şcoli şi tabere şcolare, cât şi în contextul desfăşurării unor manifestări cu mulţi participanţi.

„Încercăm să informăm în special elevii, tineretul, pentru că un copil, respectiv un tânăr informat reprezintă un câştig pentru societate şi pentru viitor”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă inspectorul şef al IPJ Harghita, comisarul şef Mircea-Ştefan Iordan.

Acesta a precizat că în Harghita există în prezent 6 aparate drug-test primite de la Inspectoratul General al Poliţiei Române în cadrul unui program de achiziţionare a acestor aparate şi este posibil ca în judeţ să ajungă şi alte astfel de dispozitive. „Imediat cum le primim, noi le şi repartizăm subunităţilor pentru a fi cât mai des utilizate”, a mai spus şeful IPJ Harghita. (E. Groza)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.