Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Aproape 1.800 de absolvenţi au fost repartizaţi în liceele harghitene | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 22 februarie 2024
Home » Învățământ » Aproape 1.800 de absolvenţi au fost repartizaţi în liceele harghitene
Aproape 1.800 de absolvenţi au fost repartizaţi în liceele harghitene

Aproape 1.800 de absolvenţi au fost repartizaţi în liceele harghitene

Cei mai mulţi dintre ei au optat pentru filiera teoretică şi aproximativ 41% pentru cea tehnologică

Potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita, 1.797 de absolvenţi ai ciclului gimnazial au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021. Dintre aceştia, 733 candidaţi au fost repartizaţi la profile tehnologice, iar 1.017 (peste 56%) la filiera teoretică. În etapele anterioare repartizării computerizate, 543 de elevi au fost admişi la specializări vocaţionale, 6 elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă, iar 14 elevi au fost admişi în învăţământul special.

Pentru că nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal, 123 de elevi nu au fost repartizaţi în nici o instituţie liceală. Totuşi, aceştia mai o şansă, pentru că vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenţii clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, şi alături de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidaţii vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi.

Opt locuri libere, în două licee din judeţ cu predare în limba română

Conform IŞJ Harghita, în instituţiile liceale din judeţ mai sunt libere 56 de locuri, în 9 unităţi de învăţământ, dintre care 8 în clase cu predare în limba română. La Liceul „Miron Cristea”, din Subcetate, mai este disponibil un loc, la specializarea Matematică-Informatică, iar la Liceul Tehnlogic „Liviu Rebreanu”, din Bălan, sunt 7 locuri pentru profilul Ştiinţe ale Naturii.

Ultima medie de intrare la „Tamási Áron” din Odorhei: 8,74

Cea mai mare medie dintre ultimele cu care s-a intrat în liceele din judeţul nostru a fost la Liceul Teoretic „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc: 8,74 (prima medie aici a fost 9,8), la profilul Matematică-Informatică. La aceeaşi instituţie de învăţământ, dar la Ştiinţe ale Naturii, ultima notă cu care s-a intrat a fost 8,71.

La Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu”, din Topliţa, la specializarea Matematică-Informatică, ultima notă cu care s-a intrat a fost 8,63, la Ştiinţe ale Naturii a fost 7,99, la Filologie 7,28, iar la Ştiinţe Sociale 6,5.

La Colegiul Naţional „Octavian Goga”, din Miercurea Ciuc, ultima notă de intrare la specializarea Matematică-Informatică a fost 8,17, la Ştiinţe ale Naturii 7,74, la Filologie 7,48, iar la Ştiinţe Sociale 6,73. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.