Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Aparatură medicală de 212.000 euro, donată Spitalului Municipal Gheorgheni | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Sănătate » Aparatură medicală de 212.000 euro, donată Spitalului Municipal Gheorgheni
Aparatură medicală de 212.000 euro, donată Spitalului Municipal Gheorgheni

Aparatură medicală de 212.000 euro, donată Spitalului Municipal Gheorgheni

Secţiile de neonatologie, pediatrie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, anestezie şi terapie intensivă vor fi dotate, printre altele, cu defibrilatoare, paturi pentru terapie intensivă, incubatoare şi aparate EKG

Echipamente şi aparatură medicală de ultimă generaţie, în valoare de 212.000 euro, au fost donate Spitalului Municipal din Gheorgheni de către MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat, sprijinindu-se astfel procesul de modernizare a unităţii medicale.

„Donaţia către Spitalul Municipal Gheorgheni este un nou proiect în sfera sănătăţii publice prin care MOL România contribuie la acoperirea unei nevoi reale a comunităţii: accesul oamenilor la îngrijire medicală la standarde moderne. Echipa MOL România este entuziasmată să fie parte dintr-o iniţiativă prin care va fi asigurat un nivel crescut de îngrijire şi o şansă în plus la viaţă pacienţilor aflaţi în stare critică. Filozofia noastră de responsabilitate socială este să ne implicăm în proiecte cu un impact direct în comunitate, iar donaţia către Spitalul din Gheorgheni nu face excepţie, fiind un proiect care contribuie în mod direct şi eficient la un trai mai bun pentru comunitate”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL România.

„După proiectul de succes de anul trecut prin intermediul căruia am vizat îmbunătăţirea serviciilor medicale în cadrul Spitalului Judeţean Miercurea Ciuc, concretizat prin dotarea cu aproape 50 de tipuri de echipamente şi instrumente, povestea continuă şi în 2020. Ne face o deosebită plăcere că datorită deja tradiţionalei noastre colaborări cu MOL România vom putea repeta un astfel de demers de dezvoltare comunitară şi în cazul municipiului Gheorgheni, prin dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie a mai multor secţii din cadrul spitalului municipal”, a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.

Ca urmare a donaţiei făcute de MOL România, secţiile de neonatologie, pediatrie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, anestezie şi terapie intensivă ale Spitalului Municipal Gheorgheni vor fi dotate cu următoarele echipamente: două defibrilatoare cu pacing extern şi electrocardiograf, 3 defibrilatoare portabile, 5 paturi pentru terapie intensivă, două incubatoare pentru nou născuţi, 4 aparate holter EKG, două pulsoximetre, un biomicroscop, un aparat de detectare vene precum şi alte echipamente şi aparate necesare.

„Secţia de anestezie şi terapie intensivă este dotată cu o serie de echipamente medicale inovatoare oferite de MOL România. Datorită dispozitivelor portabile non-contact de iluminat venele primite, bolnavii primesc un tratament mult mai puţin dureros. Acest lucru este foarte important mai ales în cazul copiilor şi pacienţilor ale căror vene sunt dificil de detectat. Totodată, cu ajutorul dispozitivului de detectare şi stimulare a nervilor periferici, putem efectua blocaje nervoase care pot anestezia în siguranţă zona chirurgicală, o procedură prin care pacienţii resimt la minimum intervenţia şi care nu a fost posibilă până acum în spitalul nostru”, a declarat dr. Tölcsér Zsolt, medic specialist ATI în cadrul Spitalului Municipal din Gheorgheni.

„Secţia de neonatologie este dotată cu un incubator şi un pulsoximetru. Incubatorul ajută la o termo-izolare sigură a nou-născuţilor, crescând astfel şansele lor de supravieţuire. Pulsoximetrul monitorizează saturaţia de oxigen şi ritmul cardiac, într-un mod nedureros pentru nou-născuţi. Mobilitatea sa facilitează monitorizarea stării pacienţilor mici chiar şi în timpul transportului. Secţia de pediatrie este dotată cu un incubator, un pulsoximetru şi un monitor pentru semne vitale, ultimul dintre acestea putând monitoriza 5 parametri în mod continuu: tensiunea arterială, frecvenţa cardiacă, temperatura, saturaţia oxigenului şi ritmul respirator”, a declarat dr. Nagy Annamária, medic primar pediatrie, sef secţie în cadrul Spitalului Municipal din Gheorgheni.

Aparatura şi echipamentele de ultimă generaţie cu care vor fi dotate cele cinci secţii ale Spitalului Municipal din Gheorgheni vor asista medicii în activitatea lor de zi cu zi pentru ca bolnavii să beneficieze de un tratament eficient şi de o recuperare timpurie.

„Datorită donaţiei MOL România, Spitalul Municipal din Gheorgheni beneficiază de echipamente şi aparatură medicală noi şi moderne. Spitalul nostru se află într-o etapă de evoluţie dinamică. Rezultatele proiectelor noastre de dezvoltare încep să prindă contur. Echipamentele tehnice pe care le primim ne ajută şi susţin îmbunătăţirea calităţii îngrijirii pacienţilor prin introducerea de noi proceduri. Mulţumim MOL România şi Fundaţiei pentru Parteneriat!”, a afirmat ec. Ferenczy Ştefan, managerul Spitalului Municipal din Gheorgheni.

Dotarea Spitalului Municipal din Gheorgheni cu echipamente medicale de ultimă generaţie urmează altor trei iniţiative de susţinere a sistemului de sănătate. Anul trecut, MOL România a anunţat o investiţie de 425.000 de euro în construcţia unui heliport pe acoperişul Spitalului Clinic de Urgenţă Marie Curie, primul heliport construit la un spital pediatric din România. O donaţie de echipamente medicale a fost efectuată către Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, o altă donaţie fiind realizată anul acesta către Spitalul Judeţean de Urgenţă din Giurgiu.

MOL România are o prezenţă de 25 de ani pe piaţa românească, timp în care a fost nu doar un actor economic predictibil şi onest, dar şi un partener de încredere al comunităţilor şi un deschizător de drumuri în ceea ce priveşte activităţile de CSR.

∗∗∗

Dacă v-a plăcut acest material și doriți să citiți știri pe acest site și în continuare, o puteți face abonându-vă la ziarul Informația Harghitei.

Puteți opta pentru abonamentul clasic: făcut la oficiul poștal și veți primi ziarul în cutia poștală.

Sau puteți alege varianta abonamentului în format PDF, în acest caz urmând să primiți ziarul în format electronic, pe adresa de e-mail. Costul unui abonament în format PDF pornește de la 16 lei/lună și ajunge  la 150 de lei/an.

Puteți obține detalii trimițând un e-mail la informatiahr@gmail.com.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.