Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Aparat de curățenie și dezinfecție donat spitalului județean | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Sănătate » Aparat de curățenie și dezinfecție donat spitalului județean
Aparat de curățenie și dezinfecție donat spitalului județean

Aparat de curățenie și dezinfecție donat spitalului județean

  • Echipamentul a fost donat de un om de afaceri, fost pacient COVID-19, tratat la Secția de Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc

Aparatul, în valoare de 18.000 lei, predat instituției medicale miercuri, poate fi folosit atât pentru curățare, cât și pentru dezinfecție, dovedindu-și eficiența și în cazul noului coronavirus, se precizează într-un comunicat al spitalului județean, remis presei.

„Am adus această donație cu același sentiment călduros cu care am fost îngrijit aici”, a declarat omul de afaceri, mulțumind pentru „îngrijirea exemplară” de care a beneficiat pe durata internării.

Dr. Konrád Judit, managerul spitalului județean, a mulțumit pentru gestul deosebit al fostului pacient, adăugând, în context, că, de mai mult de un an, în secțiile destinate îngrijirii bolnavilor COVID-19 se desfășoară o activitate intensă, iar aprecierile persoanelor vindecate „dau forță celor care lucrează aici”.

Șeful Secției de Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență, medicul specialist dr. Dombi István și-a exprimat la rândul său mulțiumirile pentru echipamentul primit, arătând că în ciuda „greutății resimțite în ultimul an de pandemie”, întregul personal medical continuă să depună toate efortutrile pentru salvarea și vindecarea pacienților afectați de SARS-CoV-2.

În documentul transmis presei, se precizează că în dimineața zilei de miercuri au fost internați 57 pacienți cu COVID-19, „majoritatea cazurilor fiind grave, câteva de gravitate medie”, șase dintre ei având nevoie de îngrijire de terapie intensivă.

Dr. Dombi István a făcut apel la toți cei care prezintă simptomele infectării cu noul coronavirus, să se adreseze fără întârziere medicului de familie și să se prezinte la spital pentru examinarea roentgen și pentru analizele de sânge.

„Dacă starea pacientului nu este gravă, poate să se vindece acasă, dar dacă are nevoie de spitalizare, este important să primească îngrijirea de specialitate cât mai repede. Cei care au testul pozitiv, pot să se prezinte fără bilet de trimitere la această consultație, iar cei fără test trebuie să aducă biletul de trimitere de la medicul de familie”, a explicat medicul specialist.

Potrivit documentului citat, consultațiile se fac pe doar pe bază de programare, iar programările se pot face la numărul de telefon 0758 117.669.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.