Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Anul 2024, dedicat adrenalinei | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Timp Liber » Anul 2024, dedicat adrenalinei
Anul 2024, dedicat adrenalinei

Anul 2024, dedicat adrenalinei

  • Se construieşte cea de-a şasea pistă de bob din judeţul Harghita

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Harghita dedică anul 2024 adrenalinei, pentru a sensibiliza turiştii şi localnicii cu privire la serviciile şi evenimentele turistice care încurajează un stil de viaţă activ, se arată într-un comunicat de presă.

Preşedintele ADI Harghita, Bíró Barna Botond, care este şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, a declarat că prioritar în acest an este promovarea unui stil de viaţă activ, a aventurii şi al exerciţiilor fizice şi că anul acesta va fi plin de programe şi oportunităţi interesante.

„2024 este anul turismului de aventură, pe care noi l-am numit anul adrenalinei. Dorim să prezentăm oferta bogată de turism activ a judeţului Harghita unui număr cât mai mare de turişti. În acest sens, vom organiza vizite ale liderilor de opinie, comunicare media şi toate activităţile Visit Harghita în aşa fel încât serviciile şi evenimentele legate de anul tematic să ajungă la cât mai mulţi oameni”, specifică Bíró Barna Botond, citat în comunicatul remis de ADI Harghita.

La rândul său, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, şi-a exprimat bucuria faţă de tema aleasă în acest an şi a subliniat faptul că judeţul Harghita este un loc sigur pentru turişti, unde aceştia pot încerca serviciile de turism activ. În cazul în care este nevoie, se poate apela cu încredere la serviciile publice de salvare montană, la pompierii voluntari, serviciile de ambulanţă şi unitatea canină de salvare.

„Trebuie să ne străduim să ne asigurăm că în cele patru anotimpuri există întotdeauna aventură, există întotdeauna distracţie, o petrecere a timpului liber într-un mod plăcut şi util”, a declarat Borboly Csaba, citat în comunicat.

Primarul comunei Vărşag, Tamás Ernő, a declarat că turiştii sunt aşteptaţi pe pârtia de schi şi să încerce noua pistă de bob care este o investiţie a composesoratului, chiar dacă Vărşag este o localitate îndepărtată.

Directorul executiv al ADI Harghita, Szabó Károly, a precizat faptul că turismul în Harghita este o sarcină pentru mai mulţi actori. Rolul politicienilor este foarte important, rolul liderilor judeţeni, rolul parlamentarilor şi al antreprenorilor şi, bineînţeles, rolul nostru este de a aduce toate acestea în faţa publicului”, a amintit acesta.

În anul 2024, se va pune accentul pe promovarea diverselor servicii, cum ar fi călăria, alpinismul, speologia, pistele de bob, parapanta şi zborurile cu balonul cu aer cald. Referitor la evenimente, sursa menţionată indică o varietate extinsă de activităţi destinate iubitorilor unui stil de viaţă activ, cuprinzând curse de maşini, curse de alergare, schi, alpinism, ciclism şi chiar curse de cai.

Opţiunile pentru experienţe pline de adrenalină în acest an vor fi expuse la Târgul de Turism al României de la Bucureşti, desfăşurat între 15 şi 18 februarie 2024, precum şi la Târgul de Turism de la Budapesta, care are loc între 22 şi 25 februarie 2024. (E.Ş.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.