Amplă acţiune de ecologizare organizată în Bălan pentru promovarea unui stil de viaţă eco-conştient | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Amplă acţiune de ecologizare organizată în Bălan pentru promovarea unui stil de viaţă eco-conştient
Amplă acţiune de ecologizare organizată în Bălan pentru promovarea unui stil de viaţă eco-conştient

Amplă acţiune de ecologizare organizată în Bălan pentru promovarea unui stil de viaţă eco-conştient

Primăria Bălan organizează, vineri, o acţiune de curăţenie de primăvară pentru a marca Ziua Pământului şi pentru a atrage astfel atenţia asupra stilului de viaţă eco-conştient şi asupra importanţei protejării resurselor naturale.

„Ne propunem să ecologizăm albia râului Olt, albiile pâraielor afluente Oltului, parcurile, spaţiile verzi de lângă blocurile de locuit şi principalele căi de circulaţie. Scopul acţiunii noastre este de a atrage atenţia asupra stilului de viaţă eco-conştient şi de a educa populaţia cu privire la importanţa protecţiei valorilor şi a resurselor naturale”, se arată într-un comunicat al Primăriei Bălan postat pe pagina oficială de Facebook a oraşului. Reprezentanţii administraţiei locale îi invită pe toţi localnicii să susţină această acţiune importantă şi să ofere sprijin pentru ca oraşul să devină un mediu mai curat şi mai sănătos pentru toată lumea.

„Facem un apel către asociaţiile de proprietari, şefii de scară şi toţi cetăţenii preocupaţi de aspectul oraşului nostru să ne sprijine în această acţiune şi să cureţe spaţiile care aparţin blocurilor de locuinţe (spaţii verzi, alei de acces, parcări etc.). Primăria Bălan pune la dispoziţia celor interesaţi saci de plastic pentru deşeurile vegetale. Toate deşeurile rezultate în urma curăţeniei de primăvară vor fi ambalate în saci menajeri şi amplasate la vedere pe aliniamentul străzilor din oraş, de unde vor fi ridicate de personalul Primăriei şi al Serviciului Public”, se arată în comunicat.

Primăria Bălan îi aşteaptă pe locuitorii oraşului şi pe reprezentanţii instituţiilor, şcolilor şi organizaţiilor neguvernamentale să participe la această acţiune şi să ofere „un exemplu de responsabilitate civică şi de implicare în protejarea mediului înconjurător”. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.