Americani, italieni, suedezi și francezi, la cel mai important festival de rock extrem din România | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 22 ianuarie 2023
Home » Timp Liber » Americani, italieni, suedezi și francezi, la cel mai important festival de rock extrem din România
Americani, italieni, suedezi și francezi, la cel mai important festival de rock extrem din România

Americani, italieni, suedezi și francezi, la cel mai important festival de rock extrem din România

Organizatorii festivalului de la poalele cetății Râșnov (Rockstadt Extreme Fest) au mai anunțat câteva formații care, în perioada 30 iulie – 2 august, vor cânta în orașul brașovean, pe scenele amplasate pe terenul de biatlon.

Cel mai recent nume confirmat este Unearth, o formație fondată, în SUA, în 1998 de către Trevor Phipps, Buz McGrath, Mike Rudberg și Chris Rybicki (acestora alăturându-se ulterior și Ken Susi). Formația a apărut ca rezultat al noului val de heavy metal atunci, îmbinând cu succes sound-ul Pantera cu complexitatea metal death-ului suedez, cu forța pură și ritmurile alerte ale metal-ului tradițional și cu duritatea noisecore-ului și metalcore-ului anilor ’90.

„Numele formației – se precizează într-un comunicat emis de organizatorii festivalului – a fost dat de tobarul Mike Rudberg și face referire la misiunea proiectului, aceea de a dezgropa/a scoate la lumină (un-earth) sound-uri și abordări noi pentru scena internațională de hardcore și metal. Iar modul în care proiectul a evoluat în timp arată că au respectat din plin această misiune, trecând cu succes proba timpului și devenind veritabili reprezentanți ai noului val de heavy metal american”.

În prezent, formația americană are la activ 7 albume discografice, ultimul, „Extinction(s)”, apărând anul trecut. Despre acesta, vocalistul trupei, Trevor Phipps, spunea că piesele readuc sound-ul agresiv și forța intensă a primelor materiale ale formației, îmbinate cu rafinamentul muzical obținut de trupă de-a lungul carierei. La nivelul versurilor sunt abordate teme variate, unele cu tentă socială și politică, Incinerate, spre exemplu, vorbind despre importanța unității într-o lume care instigă permanent la ură și la divizare, de vreme ce constant ni se spune să urâm pe cineva pentru simplul fapt că e diferit de noi sau pentru că are alte viziuni.

Un al nume confirmat în ultima perioadă este Darvaza. Este o formație tânără, neîmplinind încă 5 ani de existență, din Italia și care a ales să se axeze pe black metal.

Din Suedia, la Râșnov, va veni și Necrophobic, o formație apărută în peisajul muzical în anul Revoluției Române.

Tot din Italia este și The Rumpled, o formație care s-a înființat în 2013 și care a ales să cânte un folk-rock irlandez. Deși îndepărtați de Irlanda, latinii au reușit să impresioneze publicul prin compozițiile lor, îmbinând ritmurile folk de proveniență irlandeză cu influențe rock, ska și punk.

Formația a lansat albumul de debut în 2018 („Ashes & Wishes”), iar cu acea ocazie a plecat într-un turneu European care a inclus peste 60 de concerte.

Psykup este o formație de experimental progressive metal, din Franța și care are peste 20 de ani de activitate. În acest timp a scos 4 albume, un EP acustic și două DVD-uri care conțin concerte, în prezent fiind în lucru al cincilea material discografic.

„Înființată în Toulouse (Franța) – precizează organizatorii Rockstadt Extreme Fest –, trupa a compus la început piese ce îmbinau influențele venite de la nume precum Primus, Pantera, Strapping Young Lad sau Alice In Chains, până la găsirea propriei viziuni muzicale concretizate, de altfel, în albumul de debut, The Time of Reflection (Le Temps de la Réflexion), lansat la șapte ani după înființare”.

Tableau Mort este un proiect de black metal, înființat, în 2017, în Marea Britanie, de muzicieni de origine română.

Din Suedia va veni și October Tide, o formație de death/doom înființată, în 1995, de către foști membri ai trupei Katatonia (vocalistul Jonas Renkse și vocalistul Fred Norrman).

∗∗∗

Alături de aceste formații amintite mai sus, până acum au mai fost confirmate formațiile:  Anthrax (USA), Overkill, Cattle Decapitation, Phil Anselmo & The Illegals, As I Lay Dying (toate din SUA), Cradle of Filth, Dyscarnate (ambele din Marea Britanie), In the Woods, Mayhem, Kampfar (toate trei din Norvegia), Rotting Christ (Grecia) sau In Mourning, Mephorash (ambele din Suedia).

Lista completă a trupelor confirmate pentru ediția din acest an a festivalului poate fi găsită pe pagina de Internet rockstadtextremefest.ro/bands/.

 

Abonamentele Rockstadt Extreme Fest 2020, disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro, au ajuns la a patra perioadă de vânzare:

  • Pre-sale 4 – 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/ buc., până la epuizarea stocului, până astăzi;
  • Pre-sale 5 – 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
  • Pre-sale 6 – 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020;
  • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29 iunie 2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.