Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei aplicate de comisarii Gărzii de Mediu Harghita în 2023 | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei aplicate de comisarii Gărzii de Mediu Harghita în 2023
Amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei aplicate de comisarii Gărzii de Mediu Harghita în 2023

Amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei aplicate de comisarii Gărzii de Mediu Harghita în 2023

Comisarii Gărzii de Mediu din Harghita au aplicat, pe parcursul anului trecut, amenzi în valoare totală de peste 2,5 milioane de lei ca urmare a unor nereguli constatate în timpul controalelor efectuate în judeţ, în mai multe cazuri fiind sesizate şi organele de cercetare penală.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Harghita, anul trecut au fost derulate 549 de controale, dintre care 140 planificate şi 409 neplanificate, fiind aplicate 149 de sancţiuni. Dintre aceste sancţiuni, 52 au fost avertismente, iar 97 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 2.524.500 de lei. Totodată, ca sancţiuni complementare s-a dispus, în 7 cazuri, desfiinţarea lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială, într-o situaţie fiind formulată şi o propunere de suspendare a autorizaţiei de mediu.

Organele de cercetare penală au fost sesizate în 8 cazuri, pentru capturare sau ucidere de specie protejată, pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase devenite deşeuri, pentru neaducerea terenului la starea iniţială, pentru amplasare de construcţii sau investiţii în afara zonelor de dezvoltare durabilă din ariile protejate şi pentru îngroparea deşeurilor ori eliminarea acestora în afara spaţiilor autorizate.

Pe parcursul anului 2022, comisarii Gărzii de Mediu Harghita au efectuat 368 de controale şi au aplicat amenzi în valoare totală de 945.500 de lei, fiind sesizate organele de cercetare penală în 10 cazuri. (E. Groza)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.