Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, la Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Politic » Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, la Miercurea Ciuc
Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, la Miercurea Ciuc

Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, la Miercurea Ciuc

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, se află într-un turneu prin Transilvania. Şi-a început periplul în Miercurea Ciuc, unde a ajuns duminică seara.
„Sunt în Transilvania pentru o săptămână şi vizitez mai multe judeţe, dar în mod special am vrut să vin în Harghita. Este a treia mea vizită în judeţ – am mai fost în urmă cu doi ani, am fost şi iarna trecută, am descoperit frumuseţea judeţului şi a oamenilor, bineînţeles, e extraordinar şi vin de câte ori am ocazia”, a declarat ambasadorul Hans Klemm.

În cursul dimineţii de luni a avut întrevederi cu preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, şi cu prefectul judeţului, Jean-Adrian Andrei, la sediul Palatului Administrativ.

Întrebat cum vede viitorul relaţiei dintre români şi comunitatea maghiară în judeţ, Hans Klemm a declarat presei: „Este ceva ce urmărim cu mare atenţie, încerc să fiu optimist şi plin de speranţă că nu numai minoritatea maghiară, ci toate celelalte minorităţi sunt pe deplin respectate în România”.

Ambasadorul american Hans Klemm a criticat, sâmbătă, modul în care Parlamentul a adoptat Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră, el spunând că au fost încălcate toate principiile transparenţei şi negocierii şi că „este îndoielnic”. Am încercat să aflăm mai multe, însă Excelenţa Sa nu a dorit să facă alte comentarii la declaraţia deja dată. „Nu, o las aşa cum a fost!”, a conchis ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti.

După prânz, reprezentantul diplomatic plenipotenţiar al SUA pe lângă România s-a întâlnit cu preşedintele unional Kelemen Hunor, la sediul UDMR din Miercurea Ciuc.

Din Harghita, ambasadorul Hans Klemm va pleca spre judeţul Bistriţa-Năsăud.

D. MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.