Alte trei formații anunțate pentru Rockstadt Extreme Fest 2018 | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Timp Liber » Alte trei formații anunțate pentru Rockstadt Extreme Fest 2018
Alte trei formații anunțate pentru Rockstadt Extreme Fest 2018

Alte trei formații anunțate pentru Rockstadt Extreme Fest 2018

Organizatorii Rockstadt Extreme Fest, eveniment care va avea loc la începutul lunii august, la Râșnov, au făcut public numele altor 3 formații care vor urca pe scena festivalului. Este vorba de Dust Bolt, Obscure Sphinx și Infest.

Dust Bolt este o formație de trash metal din Germania, alcătuită din patru muzicieni care au deja peste zece ani de carieră în spate. Primul turneu european al formației a fost alături de Six Feet Under, după care trupa a câștigat Wacken Metal Battle Germany, ceea ce i-a oferit șansa să urce, în 2011, pe scena cunoscutului festival german. În acest context a apărut și primul lor album, vândut în peste 5.000 de exemplare.

Descrisă de către publicațiile de specialitate ca una dintre cele mai promițătoare formații trash metal din Europa, Dust Bolt scoate un al doilea material discografic (Mass Confusion) care este promovat în cadrul celor mai mari festivaluri de muzică rock din Europa.

Polonezii de la Obscure Sphinx (formație înființată în 2008) au fost comparați de multe ori cu Amenra și Cult of Luna, reușind să combine „greutatea” acordurilor Meshuggah cu muzica ambientală de la Björk sau Chelsea Wolfe. În final, polonezii au reușit să-și creeze o identitate muzicală, din care face parte și o voce feminină cu o gamă foarte completă.

Despre trupa poloneză, organizatorii festivalului mai amintesc că participat la turnee alături de formații ca Amon Amarth sau Gojira.

Lansați în 2002, sârbii de la Infest sunt catalogați ca cei buni în domeniul trash/death din sud-estul Europei, în cei aproape 16 ani de activitate reușind să scoată 5 albume, două demo-uri și un EP. Infest revine pe scena de la Râșnov după doi ani.

 

XXX

ROCKSTADT EXTREME FEST 2018 are loc în aceeași locație a Terenului de Biatlon de la baza Cetății Râșnov, spațiu unde zeci de formații internaționale vor concerta pe parcursul a 4 zile în cadrul celui mai iubit și apreciat festival de muzică extremă din România.

Abonamentele au fost deja puse în vânzare, fiind disponibile (rockstadtextremefest.ro, myticket.ro, bilete.ro) la următoarele prețuri: până pe 4 februarie – 230 de lei; între 5 februarie și 1iulie – 270 de lei; după această dată – 300 de lei.

La fel ca și la edițiile precedente,  organizatorii nu au scos și bilete de o zi, ci doar abonamente ce asigura accesul in toate cele patru zile ale festivalului.

Până în acest moment, pentru ediția din acest an organizatorii au anunțat următoarele formații: POWERWOLF, CONVERGE, SEPTICFLESH, BELPHEGOR (Totenritual Ceremony) MISERY INDEX, GUTALAX, FLESHLESS, DUST BOLT, OBSCURE SPHINX, INFEST si KISTVAEN (Special 10 anniversary show).

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.