Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Alianţa USR PLUS şi-a prezentat echipa harghiteană pentru alegerile locale | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Politic » Alianţa USR PLUS şi-a prezentat echipa harghiteană pentru alegerile locale
Alianţa USR PLUS şi-a prezentat echipa harghiteană pentru alegerile locale

Alianţa USR PLUS şi-a prezentat echipa harghiteană pentru alegerile locale

  • Un reprezentant al etniei rrome pe lista de consilieri judeţeni

Filiala harghiteană a alianţei politice USR PLUS şi-a prezentat, săptămâna trecută, candidaţii pentru Consiliul Judeţean şi primării la alegerile locale care vor avea loc în luna septembrie.

În cadrul unei conferinţe de presă, ţinută în aer liber, Virág Zsolt, preşedintele PLUS Harghita, spunea că alianţa şi-a asumat să reprezinte interesele tuturor cetăţenilor din judeţul Harghita, indiferent de etnie, de religie. „Noi – spunea acesta – dorim să facem o altfel de politică”, iar principalele sloganuri pentru aceste alegeri sunt „Nu te lăsa manipulat!” şi „Fără penali în funcţii publice!”.

La funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, din partea alianţei va candida Virág Zsolt. Şi pentru că, spunea preşedintele PLUS Harghita, „considerăm că judeţul Harghita merită mult mai mult, merită să nu fie captiv al unei grupări penale din judeţ şi dorim să facem deschidere către toată comunitatea judeţeană, indiferent de etnie, indiferent de religie (…) credem în valorile acelea că între noi sunt mai multe lucruri care ne unesc decât care ne dezbină, vom construi lista (pentru Consiliul Judeţean – n.a.) aşa: un maghiar, un român şi o persoană de etnie rromă”.

Din partea comunităţii rrome, pe lista candidaţilor la CJ se află Maria Core, „o intelectuală care cunoaşte problemele comunităţii rrome”. Prin această candidatură, mai spunea Virág Zsolt, se oferă comunităţii rrome posibilitatea să fie reprezentată în CJ.

Echipă tânără pentru Bălan

Alianţa propune liste de candidaţi pentru aproape toate localităţile din judeţ.

În municipiul Topliţa, pentru funcţia de primar va candida Mihai Calinovici, din cadrul USR. Acesta a lucrat în învăţământ, iar acum activează în sfera privată.

În Miercurea Ciuc, alianţa îl propune pe Nicolae Toşa, din partea PLUS. Iar în Gheorgheni, la primărie, va fi tot un candidat de la PLUS – dr. Szabó Zsolt.

În oraşul Bălan, s-a decis să fie susţinut un independent – actualul primar Gheorghe Iojiban.

Preşedintele filialei harghitene a PLUS mai spunea că echipa din Bălan este una foarte tânără, liderul acesteia fiind Robert Kovács – actualul city manager al oraşului. Lista de consilieri locali este deschisă de Helga Roşaţă, antreprenor.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.